Αιμορροφιλία: Μία σπάνια διαταραχή της πήξης του αίματος

Άτομα που πάσχουν από αιμορροφιλία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αιμορραγίας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Ακόμα και μικρές πληγές μπορούν να οδηγήσουν σε εκτεταμένες αιμορραγίες, καθώς η αιμορροφιλία προκαλεί μειωμένη ή απουσία κρίσιμων παραγόντων πήξης του αίματος.

Αυτοί οι παράγοντες είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία προστατευτικού θρόμβου που σταματά την αιμορραγία μετά από τραυματισμό. Επιπλέον, η αιμορροφιλία επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες και, ενώ κληρονομείται γενετικά, μπορεί να επηρεάσει και τις γυναίκες ως φορείς του γενετικού μεταλλαγμένου γονιδίου.

Οι αιμορραγίες μπορούν να εμφανιστούν αιφνιδιαστικά και να επηρεάσουν διάφορες περιοχές του σώματος, όπως τα άκρα, οι αρθρώσεις, οι μύες και άλλα εσωτερικά οργανικά συστήματα.

Η σοβαρότητα της αιμορροφιλίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο του γενετικού ελλείμματος στους παράγοντες πήξης του αίματος, με ορισμένες περιπτώσεις να είναι ήπιες, ενώ άλλες να είναι σοβαρές και να απαιτούν συχνότερη ιατρική παρέμβαση.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::