Αιτίες Γυναικείας Τριχόπτωσης

Υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνονται καθημερινά κάποιες τρίχες, εξαιτίας του ότι η τρίχα ανακυκλώνεται. Φυσιολογικά πέφτουν καθημερινά 50-100 τρίχες, που όμως μετά η τρίχα ανανεώνεται και αναγεννείται.

Υπάρχει όμως και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες κάποιες δεν επανεμφανίζονται. Η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχική διακύμανση, όπως συμβαίνει κατά την άνοιξη ή στο τέλος του καλοκαιριού πριν υποδεχτούμε το φθινόπωρο. Αυτή η τριχόπτωση ονομάζεται παθολογική τριχόπτωση.

Αιτίες Τριχόπτωσης

Η κληρονομικότητα, η γήρανση, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η υπερβολική δόση φαρμάκων, δερματικές παθήσεις, μολύνσεις, λοιμώξεις, προγράμματα δίαιτας, χρήση προϊόντων με χημικά, έκθεση σε ακραίες φυσικές συνθήκες, ατμοσφαιρική μόλυνση, μολυσμένο νερό είναι κάποιες βασικές αιτίες τριχόπτωσης που επηρεάζουν και τα δύο φύλα.

Προβλήματα θυρεοειδή
Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν πολλές διαδικασίες του σώματος. Αλλά η τριχόπτωση δεν είναι το μόνο σημάδι του θυρεοειδούς. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την αύξηση και τη μείωση βάρους, ευαισθησία στο κρύο και τη ζέστη, και αλλαγές στην πίεση.

Εγκυμοσύνη
Μερικές γυναίκες μπορεί να παρατηρούν ότι τα μαλλιά τους αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται λόγω των υψηλών ποσοστών ορμονών. Αλλά αυτό δεν κρατάει για πάντα. Μετά τημ εγκυμοσύνη, όταν οι ορμόνες επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα, τα μαλλιά αρχίζουν πάλι να πέφτουν. Μπορεί να περάσουν και σχεδόν δύο χρόνια για να επανέλθουν τα μαλλιά στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Εξαντλητικές Δίαιτες
Μπορείς να χάσεις κάτι περισσότερο από κιλά με μία εξαντλητική δίαιτα. Οι άνθρωποι μπορούν να παρατηρήσουν τριχόπτωση μετά από 3-6 μήνες αφού έχουν χάσει περισσότερα από 10 κιλά. Υπάρχει πιθανότητα να χάσεις αρκετή ποσότητα μαλλιών αν η διατροφή σου είναι χαμηλή σε πρωτεΐνες ή πολύ υψηλή σε βιταμίνη Α.

Σφιχτά χτενίσματα

Κι όμως τα σφιχτά χτενίσματα μπορούν προκαλούν τριχόπτωση. Άσε τα μαλλιά σου κάτω και αυτά θα μεγαλώσουν φυσιολογικά. Η μακροχρόνια χρήση τέτοιων χτενισμάτων μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τριχόπτωση διότι τα μαλλιά και οι ρίζες αδυνατίζουν με αποτέλεσμα να πέφτουν.

Έντονο στρες

Το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει ξαφνική τριχόπτωση.

Αντιμετώπιση Γυναικείας Τριχόπτωσης

Για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης αλλά και της τριχόπτωσης γενικότερα υπάρχουν κάποιες λύσεις, που ειδικά αν εφαρμοστούν συνδυαστικά είναι αποτελεσματικές και μπορούν να σταματήσουν την τριχόπτωση.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::