Ακούστε το πιο χαλαρωτικό μουσικό κομμάτι στον κόσμο – Ρίχνει την πίεση, καταπολεμά το στρες και βελτιώνει τη διάθεση

Αισθάνεστε αγχωμένοι; Αν ναι, υπάρχουν ευχάριστα νέα: οι επιστήμονες ίσως έχουν ανακαλύψει το πιο χαλαρωτικό μουσικό κομμάτι στον κόσμο.

Η μουσική έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με τη χαλάρωση, την ευτυχία και την ηρεμία, είτε πρόκειται για παραδοσιακές συνθέσεις όπως τα Γρηγοριανά άσματα είτε για σύγχρονα κομμάτια.

Νευροεπιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι έχουν βρει το ένα τραγούδι που προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από το άγχος και ηρεμία από οποιοδήποτε άλλο.

Η Mindlab International, μια εταιρεία έρευνας αγοράς, πραγματοποίησε μια μελέτη μερικά χρόνια πριν, όπου οι συμμετέχοντες έλυναν δύσκολους και πιθανώς αγχωτικούς γρίφους, ενώ η εγκεφαλική τους δραστηριότητα παρακολουθείτο. Η μελέτη περιλάμβανε την αναπαραγωγή μουσικής κατά τη διάρκεια της επίλυσης των γρίφων, προκειμένου να αξιολογηθεί η επίδραση της μουσικής στην ανακούφιση του άγχους.

Ένα μουσικό κομμάτι ξεχώρισε περισσότερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ως προς τη χαλαρωτική του επίπδραση. Το “Weightless” από τους Marconi Union (ακούστε το παρακάτω), ένα αγγλικό συγκρότημα μουσικής. Το συγκεκριμένο κομμάτι προκάλεσε μείωση του άγχους κατά 65% μεταξύ των συμμετεχόντων, σύμφωνα με την Inc.

Σύμφωνα με την DailyMail.com το τραγούδι ήταν 11% πιο αποτελεσματικό από τα περισσότερα άλλα τραγούδια διαφόρων καλλιτεχνών, όπως η Adele και οι Coldplay στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της ταχύτητας αναπνοής.

Το κομμάτι αυτό του 2011 δημιουργήθηκε από το συγκρότημα, σε συνεργασία με τη Βρετανική Ακαδημία Ηχοθεραπείας, για να κάνει ακριβώς αυτό – να χαλαρώσει τους ακροατές.
Αν προτιμάτε τώρα κάποιο κομμάτι με στίχους, δοκιμάστε το “Watermark” της Enya ή το “Pure Shores” των All Saints, που αποδείχτηκαν επίσης χαλαρωτικά,

Η μουσικοθεραπεία θεωρείται μια φυσική θεραπεία σημαντική για την ανακούφιση του στρες. Επειδή το άγχος είναι σημαντική αιτία πολλών θανατηφόρων ασθενειών, η καταπολέμησή του είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το άγχος για το σώμα και τον εγκέφαλό μας. Μην το αφήσετε λοιπόν να ξεφύγει από τον έλεγχο. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε τη μουσική.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::