Αλάτι Ιμαλαΐων: Είναι πιο υγιεινό από το θαλασσινό αλάτι; Τι πρέπει να ξέρετε

Το αλάτι Ιμαλαΐων έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να το θεωρούν πιο υγιεινή εναλλακτική από το παραδοσιακό θαλασσινό αλάτι. Ποιες είναι, όμως, οι πραγματικές διαφορές μεταξύ τους και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία μας; Ας εξετάσουμε τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι το αλάτι Ιμαλαΐων;

Το αλάτι Ιμαλαΐων προέρχεται από αρχαία ορυχεία που βρίσκονται στα βουνά των Ιμαλαΐων, κυρίως στο Πακιστάν. Είναι φυσικό, μη επεξεργασμένο αλάτι και συνήθως διατίθεται σε ροζ ή κόκκινη απόχρωση λόγω των ανόργανων στοιχείων που περιέχει, όπως το σίδηρο. Αυτό το αλάτι θεωρείται ότι είναι πολύ πιο αγνό από το κοινό επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο συχνά περιέχει πρόσθετα και χημικά.

Διαφορές με το θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι προέρχεται από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού και μπορεί να επεξεργαστεί ή να εμπλουτισθεί με διάφορες χημικές ουσίες για να βελτιωθεί η υφή και η διαλυτότητα του. Το αλάτι Ιμαλαΐων, αντίθετα, δεν υπόκειται σε τέτοιες επεξεργασίες και διατηρεί τα φυσικά του ορυκτά. Ωστόσο, η ποσότητα των ανόργανων στοιχείων (όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο) που περιέχει το αλάτι Ιμαλαΐων είναι πολύ μικρή και δεν επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή σας διατροφή.

Είναι πιο υγιεινό;

Το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να είναι πιο αγνό και λιγότερο επεξεργασμένο από το θαλασσινό αλάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινό. Η βασική διαφορά τους είναι η φυσική του κατάσταση και η ποσότητα των μικρών ανόργανων στοιχείων. Παρόλο που οι υποστηρικτές του αλατιού Ιμαλαΐων αναφέρουν ότι έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα επίπεδα αυτών των στοιχείων είναι τόσο μικρά που δεν έχουν ουσιαστική επίδραση στην υγεία. Το κύριο συστατικό και των δύο αλάτων είναι το χλωριούχο νάτριο, το οποίο όταν καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, όπως αύξηση της πίεσης του αίματος.

Συμπέρασμα

Το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να είναι μια πιο φυσική και λιγότερο επεξεργασμένη επιλογή σε σχέση με το παραδοσιακό θαλασσινό αλάτι, αλλά η διαφορά στην υγεία είναι ελάχιστη. Για την υγεία σας, είναι πιο σημαντικό να περιορίσετε τη συνολική κατανάλωση αλατιού στη διατροφή σας, ανεξαρτήτως του τύπου αλατιού που χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε το αλάτι που προτιμάτε, αλλά να θυμάστε πάντα ότι η μετριοπάθεια είναι το κλειδί.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::