Αλκαλικά ποτά και ροφήματα για πιο ισορροπημένο pH στον οργανισμό

Πολλοί έχουν συνδυάσει τα δροσιστικά ροφήματα του καλοκαιριού με όξινες γεύσεις. Ωστόσο, η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα και δυσφορία, σημάδι ότι χρειάζεστε μια πιο αλκαλική δίαιτα.

Αντικαθιστώντας τα όξινα ποτά, όπως τα αναψυκτικά, με μερικά από τα παρακάτω αλκαλικά ποτά, μπορεί να είναι δυνατό να αλλάξετε το επίπεδο pH και το επίπεδο ασβεστίου προς το καλύτερο.

Τσάι βοτάνων

Το τσάι από βότανα διατίθεται σε διάφορες μορφές. Ουσιαστικά, μπορεί να παρασκευαστεί από οποιοδήποτε βότανο ή μπαχαρικό που μπορεί να εμποτιστεί σε ζεστό νερό, επιτρέποντας την διήθησή του σε αυτό. Μερικές από τις πιο κοινές ποικιλίες είναι η μέντα, η οποία βοηθά στην πέψη, το λεμόνι, που είναι πολύ καλό για την μείωση των επιπέδων οξύτητας, και το χαμομήλι, που ανακουφίζει από την ένταση.

Σιταρόχορτο

Το σιταρόχορτο παρασκευάζεται από τους σπόρους του φυτού σιταριού. Γενικά πωλείται ως χυμός ή ως συμπυκνωμένη σκόνη προς αραίωση. Πωλείται επίσης συνήθως σε μπαρ χυμών ή σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Το σιταρόχορτο καλλιεργείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και συλλέγεται στις αρχές της άνοιξης. Στη συνέχεια αφυδατώνεται και πωλείται. Υπάρχουν πολυάριθμοι ισχυρισμοί σχετικά με τα οφέλη του σιταρόχορτου για την υγεία, όπως ότι βοηθά στην πέψη και την αποτοξίνωση του σώματος.

Φρέσκια λεμονάδα

Η φρέσκια λεμονάδα είναι ένα μείγμα από φρέσκο χυμό λεμονιού, νερό (μερικές φορές ανθρακούχο) και ζάχαρη. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων οξύτητας μέσα στο σώμα. Είναι ενδιαφέρον ότι στη φυσική τους μορφή τα λεμόνια είναι όξινα, αλλά μόλις εισέλθουν στο σώμα, γίνονται αλκαλικά. Αυτή η φαινομενική αντίφαση έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους αβέβαιους για το αν μπορούν να λαμβάνουν λεμόνια σε μια ισορροπημένη διατροφή σε κλίμακα pH.

Χυμός λαχανικών

Ο χυμός λαχανικών βοηθά στη διατήρηση μιας καλής ισορροπίας του pH. Η χρήση αποχυμωτή στα λαχανικά είναι ένας καλός τρόπος για να προσλαμβάνετε πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ταυτόχρονα και η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι μια καλή συμβολή στην πρόληψη της δυσπεψίας. Τα περισσότερα λαχανικά μπορούν να εκχυμωθούν, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί παρέχουν καλύτερη γευστική ισορροπία από άλλους. Για παράδειγμα το αγγούρι, τα καρότα και το σέλινο συνεργάζονται καλά. Τα πράσινα λαχανικά είναι ένα σημαντικό συστατικό σε κάθε χυμό, καθώς είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Ορισμένα λαχανικά, όπως το σπανάκι, μπορούν επίσης να προσφέρουν αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::