Αμύγδαλα: Ο ξηρός καρπός που προστατεύει από Αλτσχάιμερ, ρυθμίζει το ζάχαρο και μας δίνει ενέργεια

Αυτός ο ξηρός καρπός είναι εξαιρετικά θρεπτικός και γευστικός. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα σημαντικότερα οφέλη του για την υγεία.

Μια χούφτα από αυτόν τον ξηρό καρπό αποτελεί το ιδανικό καθημερινό σνακ, προσφέροντας πολλά οφέλη για την πρόληψη ασθενειών, σύμφωνα με νέες έρευνες. Πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, τα αμύγδαλα βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης και συνεπώς στην απώλεια βάρους, ενώ συμβάλλουν και στην υγεία της καρδιάς. Ειδικοί τονίζουν ότι η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να προστατεύσει την καρδιά και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ, όπως υποστηρίζουν έξι μελέτες που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στο Σαν Ντιέγκο. Επιπλέον, για όσους κινδυνεύουν από διαβήτη, η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο, βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Τα οφέλη τους όμως δεν σταματούν εδώ. Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, όπως το μαγγάνιο, το οποίο βοηθά το σώμα μας να έχει δυνατά οστά και ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, αλλά και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, καθώς και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης πολλά φλαβονοειδή που δρουν ως αντιοξειδωτικά στοιχεία και ενισχύουν την δράση της βιταμίνης Ε, μια ιδιότητα που θα μπορούσε να είναι πολύ επωφελής για τον οργανισμό μας καθώς γερνάμε. Οι ειδικοί παρουσιάζοντας τη νέα έρευνα σε ακροατήριο επιστημόνων και επαγγελματιών της υγείας, τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της μελέτης ώστε να βρουν πρακτική εφαρμογή και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στον κόσμο.

Και αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε τα νέα είναι ευχάριστα για σας: Μια παλαιότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuron δείχνει ότι η  πρωτεΐνη που περιέχουν τα αμύγδαλα ενεργοποιεί τα κύτταρα ώστε να παράγουν ενέργεια και με τον τρόπο αυτό μας κρατούν δραστήριους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καύση θερμίδων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::