Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την πρόσληψη 298 ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με ιδιαίτερη έμφαση στα κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η κανονιστική πράξη του Υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη 298 θέσεων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, όπως είχε προαναγγελθεί νωρίτερα σήμερα από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Η πράξη υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, και αφορά την κατανομή των θέσεων σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν κρίσιμες ελλείψεις, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Κω, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου είχαν προκύψει προβλήματα με παραιτήσεις, και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί και η τροπολογία στη Βουλή, που θα αφορά θεσμικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τα κενά στο ΕΣΥ θα καλυφθούν.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η προκήρυξη για 298 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, για τα νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και το ΕΚΑΒ, αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Η δέσμευσή μου στη Βουλή, ότι θα γίνει εντός της εβδομάδας, τηρήθηκε. Η κατανομή των θέσεων έγινε με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υγειονομικών δομών».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι σημαντικός αριθμός θέσεων προκηρύχθηκε για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) νοσοκομείων των 1ης και 2ης ΥΠΕ, με στόχο τη βελτίωση του συστήματος εφημεριών από την 1η Νοεμβρίου 2024. Επιπλέον, θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων προκηρύσσονται για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως:

– 5 θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Κω
– 7 θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
– 7 θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αυξημένα οικονομικά κίνητρα για άγονες περιοχές, που καθιερώθηκαν πρόσφατα, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ιατρών, ενώ σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση που επιτρέπει στους ιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο παράλληλα με τα καθήκοντά τους στο νοσοκομείο, θα ενισχύσει τη συμμετοχή στο ΕΣΥ.

Ο Υπουργός κατέληξε δηλώνοντας πως σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για περαιτέρω θεσμικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, ώστε να ολοκληρωθεί η παρέμβαση του Υπουργείου σε αυτές τις περιοχές, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::