Ανδρική γρίπη: Η απάντηση στο γιατί οι άνδρες υπερβάλλουν όταν είναι άρρωστοι

Η ύπαρξη της ανδρικής γρίπης επιβεβαιώνεται τελικά ως πραγματικότητα, καθώς οι άνδρες φαίνεται να υποφέρουν περισσότερο από τις γυναίκες όταν προσβάλλονται από γρίπη, λόγω των διαφορών στο ανοσοποιητικό τους σύστημα, σύμφωνα με μια διατροφολόγο.

Ενώ ο όρος συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την υπερβολική αντίδραση των ανδρών προς τα συμπτώματα της αδιαθεσίας, η διατροφολόγος Jenna Hope υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι απλώς μύθος.

«Με πονάει που το λέω αυτό, αλλά η ανδρική γρίπη είναι αληθινή. Οι άνδρες πραγματικά υποφέρουν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες όταν είναι άρρωστοι», είπε, εξηγώντας ότι το γυναικείο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ισχυρότερο λόγω των υψηλότερων επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης και των χαμηλότερων επιπέδων της τεστοστερόνης.

«Όταν κοιτάμε τα στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι το γυναικείο ανοσοποιητικό σύστημα είναι στην πραγματικότητα ισχυρότερο από το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών. Τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης (τα οποία οι γυναίκες έχουν σε αφθονία) μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ανοσοποιητικών μας κυττάρων», πρόσθεσε η ειδικός.

Η Hope επεσήμανε επίσης ότι οι άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και καθιστά πιο πιθανό να αρρωστήσουν.

Επιστημονικά στοιχεία πίσω από την ανδρική γρίπη

Εξήγησε επίσης ότι οι άνδρες αισθάνονται τις επιπτώσεις του κρυολογήματος και της γρίπης -πονοκεφάλους, πονόλαιμος, πόνους στα άκρα– περισσότερο από τις γυναίκες και δυσκολεύονται να τους διαχειριστούν και να τους αντιμετωπίσουν. Και αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης από μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στην οποία οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες ήταν σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την ασθένεια λόγω της έλλειψης οιστρογόνων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους.

Δοκίμασαν αυτή τη θεωρία σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι οι δόσεις οιστρογόνων τους θεράπευσαν από τη βακτηριακή πνευμονία. Όταν αφαιρέθηκε το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του ενζύμου συνθάση του μονοξειδίου του αζώτου, τα ποντίκια έχασαν την αντοχή τους στη μόλυνση. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνδρες κολλούν τους ιούς πιο εύκολα από τις γυναίκες -και αισθάνονται τα αποτελέσματα για περισσότερο.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ υποστήριξε την ιδέα της ανδρικής γρίπης. Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που είχαν συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού είχαν ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση που διήρκεσε περισσότερο και ήταν πιο σοβαρή από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με ιδιωτική εταιρεία ασφάλισης υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι άνδρες θα πρέπει να λάβουν ειδικά μέτρα για να προστατευθούν από την ανδρική γρίπη. Συμβουλεύονται να τρώτε τροφές γεμάτες με βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, όπως τα βατόμουρα, το νεροκάρδαμο, το λάχανο, το παντζάρι, το σκόρδο και το τζίντζερ κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης στους άνδρες να κάνουν εμβόλιο για τη γρίπη για τους χειμερινούς μήνες. «Άλλες τακτικές καταπολέμησης της ανδρικής γρίπης περιλαμβάνουν έναν καλό ύπνο για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές. Ο ύπνος βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών σας και διατηρεί μια υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού», αναφέρουν οι ειδικοί, οι οποίοι προωθούν ταυτόχρονα την άσκηση για την αύξηση της ροής του αίματος, η οποία με τη σειρά της ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::