Αποτρίχωση στο σπίτι σε 7 απλά βήματα

Εδώ θα βρεις την πιο εύκολη waxing συνταγή, που παρασκευάζεται με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και είναι ο πιο φυσικός τρόπος να κάνεις την αποτρίχωσή σου από το σπίτι σου.

Θα χρειαστείς:

  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. νερό.

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να καραμελώσει. Θα σου πάρει περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια, άσε το παρασκεύασμά σου να κρυώσει αρκετά. Όταν είσαι έτοιμη, εφάρμοσε ικανοποιητική ποσότητα στο επίμαχο σημείο με αργές και σταθερές κινήσεις και σύμφωνα με τη φορά της τρίχας. Αφού σταθεροποιηθεί και στεγνώσει πάνω στο δέρμα, τράβα την πάστα απότομα και γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πώς μπορείς να κάνεις μια αποτελεσματική αποτρίχωση στο σπίτι;

Η αποτρίχωση με κερί είναι ίσως η δημοφιλέστερη μέθοδος αποτρίχωσης, ακόμη και στο σπίτι. Πρόκειται για μία μορφή αποτρίχωσης, που απαλλάσσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις ανεπιθύμητες τρίχες, ενώ ταυτόχρονα τις αποδυναμώνει και αφήνει το δέρμα λείο χωρίς τους ενοχλητικούς ερεθισμούς του ξυραφιού.

Μπορείς να κάνεις μία αποτελεσματική αποτρίχωση από το σπίτι με την παραπάνω συνταγή. Είναι σημαντικό όμως να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση.

Για αυτό διάβασε παρακάτω:

Όλα τα απαραίτητα βήματα

1. Απολέπιση

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για τη σωστή αποτρίχωση είναι η καλή απολέπιση. Έτσι, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και ταυτόχρονα θα βοηθήσεις να ανοίξουν οι πόροι.

Αποτέλεσμα; Καλύτερη εφαρμογή της πάστας αποτρίχωσης και αποτέλεσμα.

2. Ενυδάτωση

Ναι, καλά κατάλαβες! Η ενυδάτωση είναι σημαντική και πριν την αποτρίχωση. Φρόντισε να ενυδατώσεις επαρκώς την επιδερμίδα σου για να πετύχεις καλύτερη αποτρίχωση και λιγότερες πιθανότητες ερεθισμού.

3. Καθαριότητα και απολύμανση

Τώρα το δέρμα σου είναι έτοιμο για αποτρίχωση. Μένει μόνο να κάνεις ένα ντους και να απολυμάνεις την περιοχή που θα αποτριχώσεις με μία αλκοολούχα λοσιόν. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνεις κάθε μικρόβιο από την περιοχή, αλλά παράλληλα θα καθαρίσεις το δέρμα από τυχόν λιπαρότητα, η οποία δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην εφαρμογή της πάστας αποτρίχωσης.

4. Εφαρμογή

Άπλωσε μία επαρκή στρώση πάστας στο δέρμα σύμφωνα με τη φορά των τριχών. Αφού σταθεροποιηθεί, τράβα απότομα και γρήγορα προς την αντίθετα φορά αυτή τη φορά.

5. Ενυδάτωση

Το τελευταίο και άκρως σημαντικό βήμα. Θα μιλήσουμε εκτενέστερα παρακάτω.

Η κατάλληλη ενυδάτωση μετά την αποτρίχωση!

Αφού τελειώσεις με την αποτρίχωση, βεβαιώσου ότι έχεις απομακρύνει όλο το υλικό από την περιοχή. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι είναι καλό να αποφεύγουμε την επαφή με το νερό μετά την αποτρίχωση, για αυτό δεν πρέπει να κάνεις ντους. Τώρα σειρά έχει η επαρκής ενυδάτωση με μία ισχυρά ενυδατική κρέμα, η οποία θα θρέψει την περιοχή και θα την προστατέψει από ερεθισμού κι ερυθρότητα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::