Ένας γιατρός αποκάλυψε ένα γλυκό φρούτο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.
Ενώ μπορεί να σκέφτεστε αμέσως κάποια υπερτροφή από την κατηγορία των λαχανικών, η κορυφαία επιλογή για καύση λίπους είναι στην πραγματικότητα κάτι πιο γλυκό.
Ο Δρ Neal Barnard, ιδρυτής της Επιτροπής Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική, προτείνει να προσθέσετε τα μύρτιλα στη λίστα των αγορών σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Μιλώντας στον Steven Bartlett σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του The Diary Of A CEO, ο γιατρός εξήγησε ότι αυτό το μικρό φρούτο σχετίζεται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με άλλα φρούτα.
Εάν δεν είστε λάτρης των μύρτιλων, ο γιατρός εξήγησε ότι κάποια από τα «ξαδέρφια» τους, συμπεριλαμβανομένων των σμέουρων, θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν παρόμοια οφέλη.
Μιλώντας στο podcast, ο Δρ Barnard είπε: «Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να τρώνε περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα και να τα βάλουν στη διατροφή τους χάνουν βάρος».
Αν τρώτε μύρτιλα για επιδόρπιο, δεν τρώτε κάποιο παχυντικό γλυκό και έτσι έχετε όφελος ως προς την απώλεια βάρους. «Εκτός από αυτό, όμως, έτσι κ αλλιώς θα πετύχετε την απώλεια βάρους και ο λόγος είναι ότι πρόκειται για τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες».
Αν και τα μύρτιλα είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, η επίδραση τους στην απώλεια βάρους οφείλεται, επίσης, στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές χρωστικές ουσίες, γνωστές ως ανθοκυανίνες. Ο γιατρός εξήγησε ότι οι ανθοκυανίνες μπορεί να επηρεάσουν την όρεξή σας και τον μεταβολισμό σας, ανοίγοντας το δρόμο για την καύση λίπους.
Ο Δρ Barnard δεν είναι ο μόνος ειδικός που ξεχώρισε τα βατόμουρα για απώλεια βάρους, καθώς έρευνα, που διεξήχθη από το Καρδιαγγειακό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, πρότεινε ότι μια διατροφή πλούσια σε μύρτιλα θα μπορούσε να μειώσει το σπλαχνικό λίπος.
Καθώς βρίσκεται κοντά σε ορισμένα από τα ζωτικά σας όργανα, όπως το συκώτι και τα έντερα, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, που κυμαίνονται από καρδιαγγειακές παθήσεις έως διαβήτη.
Εξετάζοντας εργαστηριακούς αρουραίους, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση των αυτών των φρούτων θρυμματισμένων σε σκόνη που τους χορηγήθηκε είτε ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής είτε υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Μετά από 90 ημέρες, οι αρουραίοι που έλαβαν τη σκόνη εμπλουτισμένη με βατόμουρο είχαν λιγότερο από το επικίνδυνο αυτό λίπος.