Απώλεια βάρους: Οι ειδικοί μετά από έρευνα έφτιαξαν την τέλεια σοκολάτα για να χάσουμε κιλά – Και είναι νόστιμη!

Οι επιστήμονες φαίνεται να έχουν δημιουργήσει μια νέα συνταγή σοκολάτας που θα μπορούσε να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν βάρος, χωρίς να χρειαστεί να στερηθούν ένα από τα πιο αγαπημένα τους γλυκά.

Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, το κλειδί για μια γευστική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη είναι η προσθήκη αλεύρου βρώμης. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science, οι ερευνητές του Penn State διαπίστωσαν ότι οι σοκολάτες με 25% λιγότερη ζάχαρη, όταν παρασκευάζονται με αλεύρι βρώμης, αξιολογήθηκαν ως εξίσου ή ακόμα και πιο γευστικές σε σύγκριση με την κλασική σοκολάτα, από ανθρώπους που συμμετείχαν σε τυφλό γευστικό τεστ.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι ενθαρρυντικά για όσους δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τη δίαιτά τους λόγω της επιθυμίας για σοκολάτα. Οι προηγούμενες επιλογές σοκολάτας χαμηλών θερμίδων συχνά απογοήτευαν όσους προσπαθούσαν να χάσουν βάρος. Τώρα, με την προσθήκη του αλεύρου βρώμης και τη μείωση της ζάχαρης, υπάρχει μια νέα εναλλακτική που προσφέρει υπέροχη γεύση και υφή.

Ο John Hayes, καθηγητής επιστήμης τροφίμων στο Penn State και συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά την προσθήκη ζάχαρης με έναν τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αντιληφθούν. Ωστόσο, η σοκολάτα θα παραμείνει πάντα μια απόλαυση και δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει απολύτως υγιεινή».

«Αλλά μπορούμε να αφαιρέσουμε με επιτυχία μέρος της ζάχαρης για τους καταναλωτές που προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων». Συνήθως, η σοκολάτα είναι περίπου 50% ζάχαρη κατά βάρος, επομένως, αφαιρώντας τη ζάχαρη, οι καταναλωτές παρατήρησαν αλλαγές στην υφή της. Ωστόσο, με τη νέα συνταγή που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη μελέτη του Penn State, πολλοί λάτρεις της σοκολάτας θα έχουν κερδίσει σε γεύση και απόλαυση.

Ο καθηγητής Gregory Ziegler, ο οποίος εργάστηκε στη μελέτη, είπε: «Η λειτουργία της ζάχαρης στη σοκολάτα είναι η γλυκύτητα και ο όγκος που προσδίδει, οπότε αν αφαιρέσουμε τη ζάχαρη, πρέπει να βάλουμε κάτι άλλο που θα κάνει τη δουλειά εξίσου καλά, ενώ οι καταναλωτές θα το προσέξουν».

Η ιδέα του Ziegler ήταν να δοκιμάσει νέες συνταγές, με αλεύρι βρώμης και ρυζάλευρο για να δει πώς θα επηρεάσουν την αποδοχή των καταναλωτών ενός προϊόντος στο οποίο ένα υψηλό ποσοστό ζάχαρης έχει αφαιρεθεί.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ η σοκολάτα με αλεύρι ρυζιού δεν άρεσε, η σοκολάτα με αλεύρι βρώμης βαθμολογήθηκε και μάλιστα υψηλότερη από την «κανονική» σοκολάτα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Κάι Κάι Μα, ο οποίος εργάστηκε στη μελέτη, είπε ότι: «Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι μπορούμε να μειώσουμε το 25% της πρόσθετης ζάχαρης στη σοκολάτα, μειώνοντας αποτελεσματικά τη συνολική ζάχαρη κατά 13,5%, αν την αντικαταστήσουμε με αλεύρι βρώμης».

Ελπίζεται τώρα ότι οι κατασκευαστές σοκολάτας θα λάβουν υπόψη τα ευρήματα. Το Penn State προσεγγίζει τώρα αποφοίτους που εργάζονται για παγκόσμιους κολοσσούς ζαχαροπλαστικής.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::