Αυτά τα φρούτα μπορούν να μειώσουν το λίπος της κοιλιάς

Η χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα έχει κλονίσει τη φήμη των φρούτων ως μια καλή επιλογή για τη διατήρηση της υγείας μας. Αν και ορισμένα φρούτα είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη, δεν υπάρχει λόγος να τα αποκλείουμε από τη διατροφή μας.

Τα φρέσκα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους και στην απώλεια βάρους, επειδή έχουν λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Επιπλέον, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην απώλεια λίπους, σύμφωνα με την καθηγήτρια διαιτολογίας στο Ιατρικό Κέντρο UCLA, Dana Ellis Hunnes, και συγγραφέα του βιβλίου “Recipe for Survival”.

Η φλεγμονή αυξάνει τα επίπεδα λίπους στο σώμα, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Αντιθέτως, τροφές πλούσιες σε αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως τα φρούτα, μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους σε αυτές τις περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παρακάτω φρούτα είναι τα καταλληλότερα για να χάσετε το λίπος από την κοιλιά.

Μήλα

Είναι διάσημα για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες και την ικανότητά τους να αποκαθιστούν την μικροβιακή ισορροπία στο έντερο. Οι φυτικές ίνες και οι πολυφαινόλες των μήλων τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό του φρούτου ζυμώνονται στο παχύ έντερο και πυροδοτούν την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων που βοηθά να μειωθεί η φλεγμονή που «συνεισφέρει» στην παχυσαρκία. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι συνήθως δεν έχουν ισορροπία στα έντερά τους.

Βατόμουρα

Τα μπλε βατόμουρα είναι σίγουρα μια καλύτερη επιλογή από μια χούφτα ζελεδάκια. Ωστόσο, παίζει ρόλο και πότε θα φάει κανείς το φρούτο. Είναι προτιμότερο να φάει κανείς ένα φρούτο σαν απογευματινό σνακ καθώς αυτό τον βοηθήσει από το να πέσει με τα μούτρα στα ζυμαρικά το βράδυ.
Σε μια μικρή μελέτη που έγινε για το περιοδικό Appetite, οι γυναίκες κάτω των 30 που έφαγαν ένα σνακ με ανάμεικτα βατόμουρα ή ένα σνακ ή γλυκό που είχε τις ίδιες θερμίδες με το φρούτο και μια ώρα μετά έφαγαν μακαρονάδα για δείπνο αρατήρησαν ότι όσες προτίμησαν το σνακ με τα βατόμουρα γλίτωσαν 133 θερμίδες από το δείπνο. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να διατηρήσει κανείς το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γκρέιπφρουτ

Μισό γκρέιπφρουτ έχει μόνο 40 θερμίδες και σχεδόν 4.5 γραμμάρια πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, το γκρέιπφρουτ φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει το βάρος μας, λέει η Brittany Lubeck, σύμβουλος διατροφής για το OhSoSpotless.com. Το περιοδικό Medicinal Food αναφέρει πάντως ότι αν τρώει κανείς μισό γκρέιπφρουτ πριν τα γεύματά του μπορεί να χάσει κιλά, κατά μέσο όρο 3,5 κιλά σε 12 εβδομάδες. Η ανοχή στην ινσουλίνη επίσης βελτιώνεται χάρη στο φρούτο αυτό.

Αβοκάντο

Είναι φρούτο και μάλιστα μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε και κιλά. Έχει φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν στο χάσιμο του βάρους σύμφωνα με μελέτη του 2019. Επίσης, έρευνα που έγινε από την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας έδειξε ότι αν τρώει κανείς ένα αβοκάντο τη μέρα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης δίαιτας μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας του και να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης.

Kαρπούζι

Είναι γεμάτο νερό. Το 94% του φρούτου αποτελείται από νερό παρόλο που είναι αρκετά γλυκό. Έτσι, μια κούπα με κομμένο καρπούζι έχει μόνο 40 θερμίδες και είναι μια καλή λύση για επιδόρπιο ειδικά για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients παρατήρησε άτομα τα οποία ήταν υπέρβαρα τα οποία έτρωγαν καρπούζι κάθε μέρα (2 κούπες κομμένο καρπούζι) για ένα μήνα και μετά ένα μπισκότο με λίγες θερμίδες με τις αντίστοιχες θερμίδες που είχε το καρπούζι για έναν ακόμα μήνα και παρατήρησαν ότι το καρπούζι μείωνε σημαντικά την πείνα τους σε αντίθεση με το μπισκότο.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::