Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για το σώμα σύμφωνα με το Harvard

Ποια είναι η ιδανική άσκηση για το σώμα σου; Μήπως το τρέξιμο καθημερινά και οι μαραθώνιοι δεν είναι απαραίτητα οι καλύτερες επιλογές; Σύμφωνα με έναν γιατρό από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το συνεχές τρέξιμο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία σου. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα της φυσικής σου αντοχής ή να υποστείς πόνους στις αρθρώσεις σου για να φροντίσεις το σώμα σου. Υπάρχουν άλλες λιγότερο επώδυνες επιλογές που είναι εξίσου αποτελεσματικές;

Ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Παρακάτω θα διαπιστώσεις ποιες ασκήσεις είναι ιδανικές για το σώμα σου. Ίσως σου φαίνονται απλές ή και βαρετές, αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικές. Και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι αυτές που μπορούν να φέρουν τα μέγιστα οφέλη στο σώμα σου! Ας τις εξετάσουμε.

Κολύμβηση

Ο Min Lee, γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δηλώνει ότι η κολύμβηση είναι η καλύτερη μορφή άσκησης! Γυμνάζει όλους του μύες στο σώμα, βοηθάει στην υγεία της καρδιάς και το γεγονός ότι υπάρχει η άνωση, κάνει τις ασκήσεις ανώδυνες. Αν αφιερώνεις 30-45 λεπτά καθημερινά στο κολυμβητήριο, ουσιαστικά κάνεις αεροβική γυμναστική. Σε πρόσφατες μελέτες αναφέρεται ότι η αεροβική γυμναστική βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, του στρες και φυσικά τονώνει τον οργανισμό! Αεροβική γυμναστική στο κολυμβητήριο, λοιπόν!

Tai Chi

Το Tai Chi είναι μια πολεμική τεχνική που έχεις τόσο απαλές και ήρεμες κινήσεις, που είναι σαν να κάνεις διαλογισμό ενώ ταυτόχρονο κινείσαι. Κάθε κίνηση είναι “ευγενική” μιας και απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση στην αναπνοή. Για αυτό το λόγο και δεν χρειάζεται να κάνουν όλη ταυτόχρονα τις ίδιες κινήσεις. Καθένας μπορεί να πάρει τον χρόνο του και να μείνει εκεί μέχρι να ολοκληρώσει την κίνηση. Ιδανική μορφή άσκησης για όσους ψάχνουν και εσωτερική ισορροπία, καθώς επίσης για τους πιο ηλικιωμένους.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Ασκήσεις ενδυνάμωσης όπου το σώμα σου θα είναι το κέντρο βάρος σου και εσύ είτε με βαράκια, είτε βάρη άκρων, είτε λάστιχα γυμναστικής θα “φέρνεις αντίσταση”. Δεν χρειάζεται υπερβολές και αν δε μπορείς δεν χρειάζεται να σηκώσεις πολλά βάρη. Μπορείς να κάνεις με λιγότερο βάρος περισσότερες επαναλήψεις. Ένα 7λεπτο πρόγραμμα ενδυνάμωσης τη μέρα, είναι ό,τι πρέπει.

Περπάτημα

Ξεκίνα, πάρε τους δρόμους και πάρκα και περπάτα. Μόλις 30 λεπτά περπατήματος βοηθάει και αναζωογονεί τόσο το σώμα σου όσο και το μυαλό σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα όχι απλά βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, αλλά επίσης λειτουργεί και ενάντια στην κατάθλιψη και την απώλεια μνήμης! Σαν να απόκτησε ένα παραπάνω ενδιαφέρον το περπάτημα, δε βρίσκεις;

Ασκήσεις Κέγκελ

Οι ασκήσεις Κέγκελ είναι γνωστές γιατί τις προτείνουν οι γυναικολόγοι στις γυναίκες μετά τη γέννα για να μπορέσουν οι μυς της πυέλου να παραμείνουν σφιχτοί. Παρόλα αυτά, καλό είναι να κάνεις ασκήσεις Κέγκελ μιας και όσο μεγαλώνουμε όλοι οι μυς χαλαρώνουν σιγά, σιγά, μέχρι και οι μύες τις συγκεκριμένης περιοχής. Πως τις κάνεις; Σφίξε τους μυς τις πυελικής περιοχής και κράτα σφιχτά για 2-3 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε την άσκηση 10 φορές, γύρω στις 4-5 φορές μέσα στη μέρα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::