Αυτές οι βιταμίνες είναι «δυναμίτης» για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται στήριξη ακόμα και όταν δεν υποφέρουμε από ασθένειες. Συχνά, όταν νιώθουμε κούραση, συνιστούνται από φαρμακοποιούς βιταμίνες για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας και να αποφύγουμε την ανάγκη για αναρρωτικό κρεβάτι. Ποιες ακριβώς βιταμίνες φαίνεται να ενισχύουν τον οργανισμό μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

Προτού δούμε ποια είναι εκείνα τα συμπληρώματα διατροφής που συστήνουν οι φαρμακοποιοί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η θρεπτικές τροφές, ο καλός ύπνος και η έκθεση στον ήλιο είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την υγεία μας και το κλειδί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος όπως εξηγεί και η καθηγήτρια φαρμακολογίας κ. Campbell.

Αν κάνουμε όλα όσα πρέπει τότε οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής είναι το επόμενο στάδιο.

Έτσι, αν λοιπόν είμαστε κουρασμένοι πολύ παρόλο που κοιμόμαστε καλά και τρώμε σωστά, μπορούμε να δοκιμάσουμε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, αφού συμβουλευτούμε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό μας

Πολυβιταμίνες

Καλό είναι όταν αγοράζετε πολυβιταμίνες να υπάρχουν όλες οι βιταμίνες σε καλή αναλογία ώστε να εξασφαλίζεται στον οργανισμό μας η ισορροπία που πρέπει.

Βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι αρκετά γνωστή και είναι ένα πολύ βασικό συστατικό το οποίο δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός μας ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται καθώς βοηθά τη βιοχημική διαδικασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιταμίνη D3

Η βιταμίνη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική ειδικά σε συνδυασμό με την K για να γίνεται καλύτερη απορρόφηση. Είναι η «βιταμίνη του ήλιου», υπεύθυνη για την υγεία των οστών και την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην πρόσληψή του. Αν λαμβάνετε ψευδάργυρο καλό θα είναι να το συνδυάζετε με χαλκό, που βρίσκεται σε αρκετά συμπληρώματα διατροφής.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::