Αυτή είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου στους άντρες

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ολοκληρώνοντας μια μεγάλη έρευνα σε όλες τις εθνικότητες και τις ηλικιακές ομάδες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως σχεδόν το 25% των θανάτων των ανδρών οφείλονται σε καρδιακά νοσήματα.

Άντρες κάτω των 45 ετών:

Αν και οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την πιο κοινή αιτία θανάτου σε όλους άντρες, τα ατυχήματα απασχολούν την κορυφαία θέση για τα άτομα κάτω των 45 ετών.

Στους άντρες κάτω των 45 η αυτοκτονία αποτελεί τη 2η πιο συχνή αιτία θανάτου. Για άντρες από τα 45 ως τα 64 βρίσκεται έκτη στη λίστα. Η ίδια αιτία δεν είναι καν στις 10 πιο συχνές για τους άντρες άνω των 65 ετών.

Η τρίτη πιο κοινή αιτία θανάτου σε άντρες κάτω των 20 είναι η ανθρωποκτονία. Ανάμεσα στα 20 και στα 44 βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Άντρες 45-85 ετών

Στους άντρες ηλικίας 45 ως 85 ετών ο καρκίνος είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου.

Η αυτοκτονία σε αυτές τις ηλικίες ήταν η 6η πιο κοινή αιτία θανάτου.

Η ανθρωποκτονία ως αιτία θανάτου δεν είναι καν στην κορυφαία 10αδα της λίστας σε άντρες άνω των 45.

Άντρες άνω των 85

Από τη στιγμή που οι άντρες ξεπεράσουν τα 85 έτηοι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την πιο κοινή αιτία θανάτου.

Θάνατοι με βάση την εθνικότητα

Όταν τα ίδια δεδομένα «σπάνε» με βάση την εθνικότητα, τα καρδιακά νοσήματα αποτελούν τη πιο συχνή αιτία θανάτου για άντρες όλων των ηλικιών, με τον καρκίνο να έρχεται δεύτερος, εκτός από τους πολίτες στην Ασία και στα νησιά του Ειρηνικού όπου αντιστρέφονται τα πράγματα.

Η τρίτη πιο συχνή αιτία θανάτου σε όλους τους άντρες είναι τα ατυχήματα, εκτός από τους πολίτες στην Ασία και στα νησιά του Ειρηνικού όπου το εγκεφαλικό καταλαμβάνει αυτή τη θέση.

Στην τέταρτη θέση οι αιτίες θανάτου ποικίλλουν. Για όλους τους άντρες μαζί, καθώς και για τους λευκούς ως υποομάδα είναι οι χρόνιες χαμηλότερες αναπνευστικές ασθένειες. Για τους έγχρωμους ήταν η ανθρωποκτονία, ενώ για τους Αμερικάνους, τους Ινδούς ή τους κατοίκους στην Αλάσκα είναι ο διαβήτης. Για τους πολίτες στην Ασία και στα νησιά του Ειρηνικού είναι τα ατυχήματα ενώ για τους ισπανόφωνους είναι το εγκεφαλικό.

Οι αυτοκτονίες ως αιτία θανάτου βρίσκονται στην όγδοη θέση για τους πολίτες στην Ασία και στα νησιά του Ειρηνικού καθώς και για τους λευκούς. Η ίδια αιτία βρίσκεται στην 6η θέση για τους Αμερικάνους, τους Ινδούς και στην έβδομη θέση για τους ισπανόφωνους. Δε βρίσκεται ούτε στην πρώτη δεκάδα για τους έγχρωμους άντρες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::