Γιατί να προτιμήσετε γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών και χοληστερόλης.

Ωστόσο, έρευνες από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ έχουν δείξει ότι τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά δεν έχουν αρνητική επίδραση στη χοληστερόλη και τη συνολική υγεία, ακόμη και σε άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Παρά τα παραπάνω, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, στερούμενοι μερικών από τις ευεργετικές ιδιότητες των πλήρων σε λιπαρά προϊόντων.

Για παράδειγμα, μόνο τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά περιέχουν βιταμίνη Κ2, η οποία συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς και των οστών, διατηρώντας το ασβέστιο στα οστά και εκτός των αρτηριών.

Επιπλέον, τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά περιέχουν συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, η οποία προέκυψε από αρκετές έρευνες, βρήκε ότι το CLA μπορεί να ενισχύσει την απώλεια κιλών.

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σύνθεση του σώματός σας καθώς χάνετε κιλά, αλλά και καθώς γερνάτε.

Στο πλαίσιο μελέτης, άντρες και γυναίκες άνω των 60 ετών, οι οποίοι πρόσθεσαν 210 γραμμάρια τυριού ρικότα στην καθημερινή τους δίαιτα για 12 εβδομάδες, είχαν βελτίωση στη μυϊκή τους μάζα, την ισορροπία και τη δύναμή τους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::