Γιατί να χαμηλώσετε τον θερμοστάτη αυτόν τον χειμώνα: 5 εκπληκτικά οφέλη του κρύου καιρού

Καθώς ο χειμώνας αρχίζει να εγκαθίσταται στη χώρα, με το κρύο να γίνεται όλο και πιο έντονο, μελέτες δείχνουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προσφέρουν ορισμένα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Με το χιόνι ήδη να έχει καλύψει τις ορεινές περιοχές και τις προγνώσεις καιρού να προβλέπουν χιονοπτώσεις και σε πιο νότιες περιοχές τις επόμενες ημέρες, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι μια βουτιά σε κρύο νερό ή ακόμα και ένα σύντομο τρέξιμο σε παγωμένο αέρα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Δεκαετίες έρευνας έχουν συνδέσει την έκθεση στο κρύο, είτε μέσω μπάνιου, ντους, είτε άσκησης σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με μια σειρά από θετικά αποτελέσματα.

Από την ενίσχυση του μεταβολισμού και την αναζωογόνηση του δέρματος, μέχρι τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενδυνάμωση της καρδιάς, το τσουχτερό κρύο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας του σώματος.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Aston του Μπέρμιγχαμ ισχυρίζονται ότι η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη όχι μόνο στο σώμα σας, αλλά και στο μυαλό σας.

Τα 5 οφέλη για την υγεία που μπορεί να σας προσφέρει το κρύο

  1. Η άσκηση στο κρύο μπορεί να ενισχύσει την καρδιά και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γρίπης
  2. Η άσκηση το χειμώνα μπορεί να ενισχύσει τις ενδορφίνες και να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία
  3. Ένα πιο δροσερό περιβάλλον θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα
  4. Το κρύο νερό μπορεί να κάνει καλό στο δέρμα
  5. Η θεραπεία με κρύο νερό θα μπορούσε να μειώσει τον μυϊκό πόνο και τη δυσκαμψία

1. Η άσκηση στο κρύο μπορεί να ενισχύσει την καρδιά και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γρίπης

Η άσκηση στο κρύο όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τυχόν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, αλλά θα μειώσει την πιθανότητα ακόμη και να προσβληθείτε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::