Γιατί ξεχνάμε;

Υπάρχουν Πολλοί Λόγοι Που Μπορούν Να Επηρεάσουν Αρνητικά Τη Λειτουργία Της Μνήμης Μας…

Με την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, μπορούμε να ενισχύσουμε την εγκεφαλική λειτουργία και να ενισχύσουμε τη μνήμη μας.

Η ηλικία: όσο μεγαλώνει ο ανθρώπινος οργανισμός, συναντάμε όλο και μεγαλύτερες διαταραχές στην μικροκυκλοφορία του εγκεφάλου, μείωση στα επίπεδα των φωσφολιπιδίων – (δομικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου), υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών αλλά και διαρκώς αυξανόμενες ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα εγκεφαλικά κύτταρα. Όλα αυτά έχουν συνέπειες στη μνήμη, στη διαύγεια, στη συγκέντρωση, στην ακοή, στην όραση κλπ.

Το έντονο άγχος και στρες της καθημερινότητας: όταν ξεφεύγει από τα ελεγχόμενα όρια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αλλάξει τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Φαίνεται ότι τα υψηλά επίπεδα των ορμονών του στρες (οξειδωτικό στρες) επηρεάζουν αρνητικά τα κύτταρα του εγκεφάλου και βλάπτουν τον ιππόκαμπο (δομή του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη μνήμη).

Ο κακής ποιότητας ύπνος: η αϋπνία ή ο ύπνος με πολλές διακοπές για μεγάλα διαστήματα, αποσυντονίζει τη διαδικασία αποθήκευσης και ταξινόμησης των πληροφοριών που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κακή ψυχολογία: τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις φαίνεται ότι αποδιοργανώνουν τη μνήμη, που εκδηλώνονται με αφηρημάδα, κενά μνήμης και γενικά αποσυντονισμός.

Οι ακραίες δίαιτες: που συνήθως είναι είτε μονοφαγικές είτε απομακρύνουν την πρόσληψη λιπαρών και αντιοξειδωτικών από το καθημερινό διαιτολόγιο είναι καταστροφικές για τη μνήμη.

Φαρμακευτικές αγωγές: όπως αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά, κορτικοειδή, αντιισταμινικά, αντιυπερτασικά, μπορεί να επηρεάσουν την καλή λειτουργία της μνήμης.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::