Αν ψάχνετε για εύκολους τρόπους να φάτε λαχανικά με ρίζα, δοκιμάστε τα βραστά, πολτοποιημένα, ψημένα, στο γκριλ με λίγο ελαιόλαδο ή μέσα σε σούπες και μαγειρευτά. Το μυστικό είναι η χρήση άτυπων μεθόδων μαγειρέματος (όπως το ψήσιμο, το μπάρμπεκιου ή το γκριλάρισμα) και στη συνέχεια ο συνδυασμός των λαχανικών με ενδιαφέρουσες γεύσεις. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τα ψητά καρότα με γιαούρτι και πεκάν, τα γογγύλια με γλάσο miso ή την αγκινάρα Ιερουσαλήμ με ασκαλώνια και φρυγανισμένα φουντούκια. Γιααμμμ! Με λίγη φαντασία, μπορεί σύντομα να βρείτε πολύ πιο ενδιαφέροντα τα ριζώδη λαχανικά.