Γιατρός-οπλίτης θητείας τοποθετείται στο ακριτικό Καστελόριζο

Με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και της επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στρατεύσιμος – κάτοχος πτυχίου Ιατρικής – τοποθετείται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελορίζου για την κάλυψη κενής θέσης ιατρού.
Η περίοδος εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του συγκεκριμένου στρατεύσιμου αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

Από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, δικαιούται, εκτός από την προβλεπόμενη αμοιβή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις καθορισμένες μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και την αποζημίωση για τις εφημερίες που πραγματοποιεί, οι οποίες καταβάλλονται από τις αντίστοιχες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

«Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους ακρίτες μας, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::