Δήμος Αθηναίων: «Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των δύο γιατρών που εμπλέκονται στις κομπίνες κατά του ΕΟΠΥΥ»

Ο Δήμος Αθηναίων εξέφρασε με ανακοίνωσή του την πλήρη καταδίκη κάθε παράνομης δραστηριότητας, τονίζοντας τη δέσμευσή του να συνδράμει με όλα τα μέσα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στη διασφάλιση της ακεραιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και του συστήματος υγείας. Παράλληλα, έγινε σαφές ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των δύο γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Δήμος Αθηναίων καταδικάζει ρητά κάθε παράνομη δραστηριότητα που πλήττει το δημόσιο συμφέρον, παραβιάζει τους νόμους και υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το σύστημα υγείας». Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος συνεργάστηκε στενά με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση της παράνομης συνταγογράφησης και της απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ. Υποστηρίζουμε απόλυτα τις αρχές, που με συστηματική δουλειά εξάρθρωσαν τις εγκληματικές οργανώσεις. Στην Αθήνα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε κάθε φαινόμενο διαφθοράς που υπήρχε στον Δήμο μας και να συνεισφέρουμε στην απόδοση δικαιοσύνης και την προστασία της ακεραιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και του συστήματος υγείας».

Και η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων καταλήγει: «Οι συμβάσεις των δύο εμπλεκόμενων γιατρών, που ήταν σε ισχύ ως ιδιωτικού δικαίου μέσω ΕΣΠΑ από 2-11-2020 και 14-12-2020, δεν πρόκειται να ανανεωθούν».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::