Δίαιτα εξπρές για γρήγορη απώλεια βάρους με τρία βήματα

Σε 20 μέρες πρέπει να παραστείτε σε έναν γάμο και ανησυχείτε γιατί νιώθετε ότι έχετε πάρει βάρος. Τρέχετε αμέσως στη ντουλάπα και επιβεβαιώνετε τους χειρότερους φόβους σας: το περσινό σας κουστούμι δεν σας ταιριάζει πλέον. Σκεφτόσαστε αμέσως ότι πρέπει να χάσετε κάποια κιλά γρήγορα!

Αυτή η κατάσταση είναι ένα παράδειγμα περιόδου στη ζωή που απαιτεί άμεση απώλεια βάρους, και οι λόγοι δεν είναι μόνο αισθητικοί. Μπορεί να οφείλονται σε ιατρικές συμβουλές, για παράδειγμα. Όταν ξεκινάτε μια πιο εντατική προσπάθεια για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να τηρείτε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να μην την αναβάλλετε. Δυστυχώς, όταν αυτή η προσπάθεια δεν παρακολουθείται από ειδικό διαιτολόγο ή διατροφολόγο, είναι συχνές οι αποτυχίες, οι κίνδυνοι πολλοί και η επίτευξη των στόχων δεν είναι εγγυημένη.

Βήμα 1: Μειώνουμε τους υδατάνθρακες

Το πιο βασικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία εξπρές είναι η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε την μείωση των επιπέδων πείνας με αποτέλεσμα να ενισχύσετε την απώλεια βάρους.

Το σώμα αντί να «καίει» υδατάνθρακες για παραγωγή ενέργειας, θα αρχίσει να «καίει» λίπος. Επίσης, μέσω της μειωμένης πρόσληψης υδατανθράκων θα μειωθούν τα επίπεδα ινσουλίνης, αναγκάζοντας τους νεφρούς σας να αποβάλουν περίσσεια νατρίου και νερού από το σώμα σας. Αυτό μειώνει το φούσκωμα και το περιττό βάρος από τις κατακρατήσεις.

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να δείτε ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα η ζυγαριά να σας δείχνει κατά 3 με 4 κιλά ελαφρύτερους και αυτό θα είναι αποτέλεσμα της απώλειας λίπους και νερού.

Βήμα 2: Καταναλώνουμε πρωτεΐνες, λίπη και λαχανικά

Κάθε κύριο γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, λίπος και λαχανικά φτωχά σε υδατάνθρακες. Ο σχεδιασμός των γευμάτων σας με τέτοιο τρόπο θα οδηγήσει αυτόματα σε πρόσληψη υδατανθράκων στο προτεινόμενο εύρος των 20-50 γραμμαρίων την ημέρα.

Πηγές πρωτεϊνών

  • Κρέας: Βόειο κρέας, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί κ.λπ.
  • Ψάρια και θαλασσινά: σολομός, πέστροφα, σαρδέλα, γαρίδες κ.λπ.
  • Αυγά: ασπράδια και ορισμένο αριθμό κρόκων.

Οι υπερπρωτεϊνικές δίαιτες μπορούν να μειώσουν τις συνεχείς σκέψεις σας γύρω σπό το φαγητό και τα υπερφαγικά επεισόδια. Επίσης, μπορούν να μειώσουν την επιθυμία σας για σνακ αργά το βράδυ ή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Λαχανικά φτωχά σε υδατάνθρακα

  • Μπρόκολο
  • Κουνουπίδι
  • Σπανάκι
  • Τομάτα
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Λάχανο
  • Σέσκουλο
  • Μαρούλι
  • Αγγούρι

Μην φοβηθείτε να «φορτώσετε» το πιάτο σας με αυτά τα λαχανικά. Μπορείτε να φάτε αρκετά μεγάλες ποσότητες από τα παραπάνω λαχανικά, χωρίς να ξεπεράσετε τα 20-50 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα.

Μια δίαιτα βασισμένη κυρίως σε κρέας και λαχανικά περιέχει όλες τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για να είστε υγιείς, όταν αυτή ακολουθείται για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Πηγές λίπους

  • Ελαιόλαδο
  • Λάδι καρύδας
  • Αβοκάντο
  • Βούτυρο
  • Ξηροί Καρποί

Καταναλώστε 2-3 γεύματα την ημέρα. Εάν αισθανθείτε πεινασμένοι κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, προσθέστε ένα ακόμα μικρό σνακ.

Μην φοβάστε το λίπος, διότι εάν προσπαθήσετε να κάνετε ταυτόχρονα μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ΚΑΙ χαμηλή σε λιπαρά θα αποτύχετε! Θα σας κάνει να νιώσετε αδυναμία, ενώ οι επιλογές θα είναι τόσο λίγες που θα σας ωθήσει στην εγκατάλειψη του πλάνου.

Βήμα 3: Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

Δεν είναι απαραίτητο να αθλείστε για να χάσετε βάρος, αλλά συνιστάται. Έχει αποδειχθεί ότι τέτοια διατροφικά πλάνα όταν συνοδεύονται από κατάλληλο τύπο άσκησης μπορούν να επιτύχουν σε μικρό χρονικό διάστημα αύξηση της μυϊκής μάζας, ενώ ενισχύεται η μείωση του σωματικού λίπους.

Μια καλή λύση αποτελεί η μέθοδος Body Composition Transformation 8 (BCT8) η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένα διατροφικά πρωτόκολλα με εξαιρετικά δυναμική στοχευμένη παθητική άσκηση. Άρα, μπορεί κάποιος να μεγιστοποιήσει την καύση λίπους και την αύξηση μυϊκού ιστού τοπικά.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η λύση του βαδίσματος. Μια βόλτα 30-35 λεπτών θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να… ξεφουσκώσετε σημαντικά. Βάλτε το στη ρουτίνα σας και δεν θα χάσετε!

Το… ρεπό της εβδομάδας

Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά μπορείτε να πάρετε μια μέρα «άδεια» από το διατροφικό πλάνο της εβδομάδας και να καταναλώσετε περισσότερους υδατάνθρακες, χωρίς υπερβολές ωστόσο.

Εάν αρχίσετε να το κάνετε συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα, δεν πρόκειται να δείτε μεγάλη αλλαγή και θα καταστρέψετε την προσπάθεια που έχετε ήδη καταβάλει.

Εάν ζυγιστείτε εκείνη την ημέρα και διαπιστώσετε ότι αυξήθηκε το βάρος δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του βάρους θα είναι νερό και θα εξαφανιστεί και πάλι τις επόμενες 1-2 ημέρες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στην προσπάθεια να απωλέσετε βάρος, πέρα από την έκτακτη περίσταση της κοινωνικής υποχρέωσης. Γι’ αυτό καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον διαιτολόγο-διατροφολόγο ο οποίος και θα σας καθοδηγήσει σωστά!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::