Ελπίδα για θεραπεία των αυτοάνοσων με μια εξέταση αίματος

Μια πολλά υποσχόμενη εξέταση αίματος παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Flinders, που θα μπορούσε να βελτιώσει την έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, που περιλαμβάνουν περισσότερες από 80 διαφορετικές ασθένειες, από τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (νόσος Crohn και ελκώδης κολίτιδα) και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα έως τον διαβήτη τύπου 1 και την πολλαπλή σκλήρυνση, εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον οργανισμό. Οι ασθένειες αυτές επηρεάζουν ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων παγκοσμίως, ενώ συχνά συνοδεύονται από συμπτώματα οδυνηρά και εξουθενωτικά. Η μη έγκαιρη διάγνωσή τους, μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη οργάνων και ιστών του σώματος.

Οι δυνατότητες του δείκτη συστηματικής φλεγμονής (SII)

Με επικεφαλής τον καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας, Arduino Mangoni από το Κολέγιο Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Flinders, η μελέτη ρίχνει φως στα οφέλη του Δείκτη Συστηματικής Φλεγμονής (SII). Αυτός ο δείκτης χρησιμοποιεί πληροφορίες από εργαστηριακά δεδομένα ρουτίνας για τη μέτρηση της φλεγμονής στο σώμα. Η εξέταση αυτού του δείκτη με νέο τρόπο θα μπορούσε να δώσει ζωτικές απαντήσεις, υποστηρίζει ο δρ. Mangoni. «Ο δείκτης που μετρά τα φλεγμονώδη κύτταρα στο αίμα, θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση, τις στρατηγικές διαχείρισης των ασθενών και τις πρωτοβουλίες για την υγεία, που θα βοηθήσουν στη διαχείριση των αυτοάνοσων ασθενειών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::