Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ενημερωθεί σχετικά με την πρόοδο των έργων ανακαίνισης και αναβάθμισης, προϋπολογισμού 1,26 εκατ. ευρώ. Τα έργα εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα δημιουργίας πρότυπων ΤΕΠ και βελτίωσης των δημόσιων δομών υγείας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως όποιος επισκεφθεί τα ανακαινισμένα τμήματα θα διαπιστώσει ότι το νοσοκομείο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας την αξιοπρέπεια και την υψηλή ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά. Τόνισε επίσης πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξελίσσεται, με το «Αγία Σοφία» να αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΤΕΠ που έχουν ήδη ανακαινιστεί, καλύπτοντας 1.080 τετραγωνικά μέτρα, και ενημερώθηκε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Επισκέφθηκε επίσης το τμήμα των 600 τετραγωνικών μέτρων, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων, τονίζοντας ότι το στρατηγικό σχέδιο τριετίας της κυβέρνησης θα επιτρέψει σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές του ΕΣΥ. Επισήμανε επίσης την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, αναφέροντας χαρακτηριστικά το νοσοκομείο «ΕΛΠΙΔΑ» και τις ανακαινίσεις που πραγματοποιούνται στο «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού» με ιδιωτικές χορηγίες.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση του νοσηλευτικού δυναμικού, με στόχο τη λειτουργία του νοσοκομείου με βάση τα υψηλότερα πρότυπα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::