Επανεξετάζονται παράμετροι του δείκτη εξομάλυνσης ΕΟΠΥΥ

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με ορισμένες πτυχές του μεσοσταθμικού δείκτη εξομάλυνσης του ΕΟΠΥΥ. Αναμένονται τροποποιήσεις.

Η Υπουργική Απόφαση καθόριζε τις παραμέτρους για τον υπολογισμό του δείκτη εξομάλυνσης του ΕΟΠΥΥ, ως μέτρο ελέγχου των δαπανών και περιορισμού του clawback.

Ωστόσο, το Συντονιστικό Όργανο εξέρασε επιφυλάξεις για την ορθότητα κάποιων από τις παραμέτρους, ζητώντας σχετικές διευκρινίσεις από το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Κατά την επικοινωνία με τους δύο φορείς, οι επικεφαλής του Συντονιστικού έλαβαν “διαβεβαίωση ότι θα επανεξεταστούν οι παράμετροι ώστε να γίνουν διορθώσεις, όπου χρειάζεται όπως π.χ. για τα υπερηχογραφήματα όπου αναφέρεται ποσό δαπάνης μη ρεαλιστικό, ενώ θα έπρεπε να αναφέρονται αριθμητικά όρια όπως γίνεται για τις αξονικές τομογραφίες και τις μαγνητικές ή και για άλλες περιπτώσεις που αφορούν ενδεχομένως γεωγραφικές περιφερειακές ενότητες της χώρας”.

Οι αλλαγές, ωστόσο, αναμένονται σίγουρα στα τέλη του μήνα.

“Έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Υγείας ότι αμέσως μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση και συνάντηση για να γίνουν διορθώσεις όπου χρειάζεται σε πιθανές στρεβλώσεις”, καταλήγει το Συντονιστικό.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::