Ευαισθησία στα δόντια: Γιατί είναι πιο συχνή το καλοκαίρι;

Για πολλούς, το καλοκαίρι είναι συνώνυμο των διακοπών, των πιο μεγάλων και ζεστών ημερών, και των ξέγνοιαστων στιγμών στα γαλαζοπράσινα νερά. Ωστόσο, για κάποιους ανθρώπους, οι καλοκαιρινοί μήνες φέρνουν μαζί τους μια αυξημένη ευαισθησία στα δόντια.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dentistry, το 11,5% του πληθυσμού υποφέρει από υπερευαισθησία της οδοντίνης, και αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν υπολογιστούν και τα αδιάγνωστα περιστατικά.

Για ορισμένους, το καλοκαίρι είναι η περίοδος του χρόνου όπου τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα.

Πότε εμφανίζεται η ευαισθησία στα δόντια;

Η ευαισθησία στα δόντια εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της υφίζησης (υποχώρησης) των ούλων, η οποία συμβαίνει όταν τα ούλα απομακρύνονται και η επιφάνεια της ρίζας των δοντιών εκτίθεται, εξηγούν οι ειδικοί.

Όταν η επιφάνεια της ρίζας δεν προστατεύεται από τον σμάλτο, μπορεί να προκληθεί ευαισθησία στα δόντια.

Πέρα από την υποχώρηση των ούλων, η διάβρωση της αδαμαντίνης αλλά και τα μεγάλα σφραγίσματα μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία. Ευτυχώς, είναι γενικά κάτι που έρχεται και φεύγει και σπάνια καθυστερεί ή διαρκεί πολύ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Γιατί είναι πιο συχνή το καλοκαίρι;

Επειδή το καλοκαίρι καταναλώνουμε περισσότερα παγωτά, κρύα ροφήματα και νόστιμες δροσερές λιχουδιές είναι πιο πιθανό να αισθανθούμε ευαισθησία ή ενόχληση στα δόντια.

Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να αφυδατωθούμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που σηματοδοτεί την ύπαρξη λιγότερου σάλιου στην στοματική κοιλότητα, οδηγώντας σε υψηλότερες πιθανότητες υπερανάπτυξης βακτηρίων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::