Η ΕΠΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποζημίωση των θεραπειών διακοπής καπνίσματος

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική πρωτοβουλία για την αποζημίωση των θεραπειών διακοπής καπνίσματος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των καπνιστών που επιθυμούν να κόψουν το τσιγάρο. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε θεραπείες και φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν τους καπνιστές να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη, μειώνοντας τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος στη δημόσια υγεία.

Η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι μια από τις πιο ισχυρές και δύσκολα διαχειρίσιμες εθιστικές συνήθειες, και πολλοί καπνιστές δυσκολεύονται να κόψουν το κάπνισμα χωρίς εξειδικευμένη βοήθεια. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΠΕ, προτείνεται να ενταχθούν στο σύστημα δημόσιας υγείας φαρμακευτικές θεραπείες που θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας τις προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.

Οι θεραπείες διακοπής καπνίσματος περιλαμβάνουν φάρμακα όπως υποκατάστατα νικοτίνης, αντινικοτινικά χάπια και ειδικές ψυχολογικές υποστηρικτικές υπηρεσίες. Αυτές οι μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη μείωση της εξάρτησης και της ανάγκης για τσιγάρο, συμβάλλοντας στη μείωση των ποσοστών καπνίσματος στη χώρα.

Η πρωτοβουλία της ΕΠΕ δεν αποσκοπεί μόνο στην προώθηση της αποζημίωσης των θεραπειών, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους του καπνίσματος και τα οφέλη της διακοπής του. Η μακροχρόνια έκθεση στο κάπνισμα είναι υπεύθυνη για σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, οι καρδιοπάθειες και τα αναπνευστικά προβλήματα.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η ΕΠΕ επιδιώκει να ενισχύσει τις προσπάθειες για μια υγιέστερη κοινωνία, βοηθώντας τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το βάρος στο σύστημα υγείας από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::