Η θρόμβωση μπορεί να κρύβεται στο πιάτο σου – Ποιες τροφές βοηθάνε να μην πάθεις

Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν θρόμβωση. Ωστόσο, πολλοί αγνοούν ότι η αιτία μπορεί να βρίσκεται στο πιάτο τους, αλλά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει γύρω από τις θρομβώσεις που προκαλούνται μετά από τον εμβολιασμό κάποιων ανθρώπων με τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson παρόλο που τα ποσοστά θνητότητας είναι μικρά. Ο κόσμος ανησυχεί για την υγεία του και όπως είναι λογικό καθώς οι περισσότεροι «δεν θέλουν να παίζουν» με τις πιθανότητες.

Θρόμβωση ωστόσο μπορεί να πάθει κανείς όχι μόνο από ένα εμβόλιο το οποίο είναι σπάνιο, αλλά από το κάπνισμα και σε ελάχιστες περιπτώσεις από τα αντισυλλυπτικά χάπια, γεγονός το οποίο έχει συζητηθεί πολλάκις ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η έχουν γίνει συγκρίσεις για να κατανοήσει ο κόσμος πόσο μικρή είναι η πιθανότητα να πάθεις θρόμβωση από ένα εμβόλιο σε σχέση με τις απλές καθημερινές συνήθειές, όπως το…κάπνισμα.

Ειδικά για το κάπνισμα και τα αντισυλλυπτικά έχει αφιερωθεί πολύ….μελάνι και αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι σωστό ούτε και ακριβές να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, η κακή διατροφή συντομεύει τη ζωή σε παγκόσμια κλίμακα, σκοτώνοντας περισσότερους ανθρώπους από το κάπνισμα και την υπέρταση, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Η μελέτη σε περίπου 200 χώρες, συνδέει την κακής ποιότητας διατροφή με σχεδόν 11 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως το 2017. Αυτό ισοδυναμεί με το 22% των θανάτων ενηλίκων για το συγκεκριμένο έτος.

Προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει τη χρήση καπνού με 8 εκατομμύρια θανάτους ετησίως και την υπέρταση με 10 εκατομμύρια θανάτους.

Επειδή οι συζητήσεις γύρω από τι μπορεί να πάθεις δεν τελειώνουν ποτέ θα «παρουσιάσουμε» αρχικά τις τροφές που βοηθάνε να ΜΗΝ πάθεις θρόμβωση. Αν θέλετε από την άλλη να δείτε τις συγκρίσεις των πιθανοτήτων μεταξύ καπνίσματος, αντισυλλυπτικών και όχι μόνο κάνετε λίγο υπομονή και τις δείτε στην συνέχεια…

Οι τροφές που μπορεί να μας βοηθήσουν να ΜΗΝ πάθουμε θρόμβωση είναι:

Ψάρι, πουλερικά, λαχανικά, φρούτα, τροφές ολικής άλεσης, ξηροί καρποί, φασόλια, καλά λιπαρά όπως λάδι και λάδι canola.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::