Η ΚΥΑ με τις αμοιβές των γιατρών που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές

Οι υπουργοί Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει τα κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών του ΕΣΥ σε προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η απόφαση έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και διευκρίνισε τα οικονομικά κίνητρα που θα παρέχονται. Στην απόφαση αναφέρονται επίσης οι περιοχές που κατατάσσονται στις κατηγορίες Ά’ και Β’.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι γιατροί και οδοντίατροι του ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές σε περιοχές κατηγορίας Α’ θα λαμβάνουν μηνιαίο οικονομικό κίνητρο 300 €, ενώ στις περιοχές κατηγορίας Β’ το μηνιαίο κίνητρο θα ανέρχεται στα 200 €.

Στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ των ειδικοτήτων: εσωτερικής παθολογίας, γενικής/οικογενειακής ιατρικής, παιδιατρικής, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας, παθολογικής ανατομικής, ακτινολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας/εργαστηριακής ιατρικής, ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου, κυτταρολογίας, παθολογικής ογκολογίας, καθώς και β) των ειδικοτήτων πνευμονολογίας-φυματιολογίας, νευροχειρουργικής, νευρολογίας, χειρουργικής, χειρουργικής παίδων, χειρουργικής θώρακος και καρδιολογίας που υπηρετούν σε ΜΕΘ ενηλίκων/παίδων, καταβάλλεται επιπλέον στα προηγούμενα μηνιαίο οικονομικό κίνητρο ύψους τριακοσίων 300 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Α΄ και β) επιπλέον στα προηγούμενα οικονομικό κίνητρο ύψους 200 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Β΄».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με την ΚΥΑ,

« (α) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μία από τις 18 ειδικότητες, 7.200€.

(β) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια απο τις 18 ειδικότητες 4.800€.».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::