Νέα στοιχεία για τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει ο χρόνος που ξοδεύουν τα παιδιά από δύο έως πέντε ετών μπροστά σε μια οθόνη, έρχεται να δώσει η μένα μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ηλικίας δύο έως τριών ετών τα οποία χρησιμοποιούν για τουλάχιστον τρεις ώρες ηλεκτρονικές συσκευές και βρίσκονται μπροστά σε μία οθόνη (τηλεόρασης, υπολογιστή-ταμπλέτας, παιγνιδομηχανής ή κινητού τηλεφώνου), γίνονται λιγότερο δραστήρια σωματικά όταν φθάσουν στην ηλικία των πέντε έως έξι ετών, σε σχέση με τα παιδάκια που δεν περνούν πάνω από μία ώρα ημερησίως με μία οθόνη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.
Η νέα μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Child and Adolescent Health» για θέματα υγείας των παιδιών και των εφήβων, επιβεβαιώνει την ανάγκη να τηρείται η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να περιορίζεται σε λιγότερο από μία ώρα ο χρόνος των παιδιών δύο έως πέντε ετών, μπροστά σε οθόνες.
Επιπλέον, η τηλεόραση παραμένει η συχνότερα χρησιμοποιούμενη οθόνη από τα μικρά παιδιά, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό παιδιών τηρεί τις οδηγίες του ΠΟΥ για θέαση έως μία ώρα καθημερινά.
Τα παιδιά που βλέπουν κάποια οθόνη για πάνω από τρεις ώρες την ημέρα, σε ηλικία δύο έως τριών ετών, κάνουν -κατά μέσο όρο- 40 λεπτά περισσότερη καθιστική ζωή στα πέντε έως έξι τους, περιορίζοντας αντίστοιχα τον χρόνο σωματικής κινητικότητας με παιγνίδια ή άλλες πιο υγιεινές δραστηριότητες.