Η πρόσληψη ασβεστίου συνδέεται με την πρόληψη καρδιακών επιπλοκών

Νέα έρευνα προβάλλει τη σημασία της πρόσληψης ασβεστίου στην πρόληψη των καρδιακών επιπλοκών, ιδίως σε γυναίκες. Όταν συζητούμε για τους τρόπους πρόληψης καρδιακών νοσημάτων, συχνά αναφέρουμε τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, την αποφυγή του καπνίσματος και την τακτική άσκηση. Αλλά τι ρόλο παίζει το ασβέστιο; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ, οι γυναίκες ηλικίας 50-80 ετών με οστεοπόρωση έχουν 79% υψηλότερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν καρδιακές παθήσεις.

Πιστεύεται ότι πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οστεοπόρωσης, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά της εξασθένισης των οστών. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η δια βίου έλλειψη κατανάλωσης ασβεστίου, καθώς συμβάλλει στη μειωμένη πυκνότητα των οστών και αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Ωστόσο, η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων είναι επίσης ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη οστεοπόρωσης , γι ‘αυτό οι γυναίκες που είναι σε ηλικία εμμηνόπαυσης είναι πιο πιθανό να την αναπτύξουν. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα με οστεοπόρωση έχουν επίσης συχνά αθηροσκλήρωση, γνωστή και ως σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών λόγω συσσώρευσης πλάκας. Εν ολίγοις, η έρευνα δείχνει ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να συνδέονται

Επιπλέον, οι συγγραφείς αυτής της μελέτης επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος μιας γυναίκας να πεθάνει από καρδιακές παθήσεις είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο ενός άνδρα στο 21% και 15%, αντίστοιχα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης, η οποία σημαίνει απλώς ότι οι συγγραφείς δεν μπορούν να αποδείξουν μια άμεση αιτία – μόνο μια συσχέτιση.

Ωστόσο, αυτή η μελέτη μπορεί να χρησιμεύσει ως μια μεγάλη υπενθύμιση για να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετό ασβέστιο σε τακτική βάση, και πολλά φυτικά τρόφιμα που προσφέρουν ασβέστιο, συμπεριλαμβανομένων σπόρων chia, λαχανίδων και tofu.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::