Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση είναι το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε την στάση σας αλλά και τυχόν προβλήματα της γνάθου, για αυτό επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο. Πέντε συμβουλές από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε, περιλαμβάνουν:

  1. Εάν παρατηρείτε ότι καμπουριάζετε όταν κάθεστε, προσπαθήστε να κάνετε διάλειμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τεντώνεστε και να διορθώνετε την στάση σας.
  2. Όταν στέκεστε όρθιοι, προσπαθήστε να στέκεστε με τα πόδια σας λίγο ανοιχτά, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τα πέλματα επίπεδα στο πάτωμα.
  3. Εάν περνάτε πολλές ώρες καθημερινά καθισμένοι σε ένα γραφείο, βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα και το γραφείο σας είναι άνετα και εργονομικά σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν την καλή σας στάση.
  4. Οι πολλές ώρες που περνάτε καθισμένοι μπορεί να αποδυναμώσουν την σπονδυλική σας στήλη και να αυξήσουν την ακαμψία του αυχένα. Για αυτό κάντε συχνά διαλείμματα ενδιάμεσα και μην ξεχνάτε να κινείστε.
  5. Χαλαρώστε το σαγόνι σας και αποφύγετε να σφίγγετε τα δόντια σας για να χαλαρώσουν οι μυς του αυχένα, του λαιμού και της γνάθου.