Η σωστή διατροφή για γερά παιδικά δόντια

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των γονιών όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους στον οδοντίατρο είναι ότι τα παιδιά τους έχουν κακή ποιότητα δοντιών. Συχνά λένε ότι “η πάστα τους δεν είναι καλή” και ότι χαλάνε εύκολα, παρόλο που τα παιδιά τους πλέον βουρτσίζουν τα δόντια τους σχεδόν κάθε μέρα.

Αγανακτισμένοι, επισημαίνουν ότι οι ίδιοι, κατά την παιδική τους ηλικία, δεν πρόσεχαν τα δόντια τους και οι γονείς τους δεν τους πήγαιναν συχνά στον οδοντίατρο, και παρόλα αυτά είχαν πολύ λιγότερα χαλασμένα δόντια.

Ωστόσο, παραβλέπουν ή δεν αξιολογούν σωστά το πόσο έχει αλλάξει η διατροφή των παιδιών τις τελευταίες δεκαετίες. Σήμερα, τα παιδιά καταναλώνουν τροφές που περιέχουν ζάχαρη όλη την ημέρα. Οι περισσότερες τροφές που τους αρέσουν ή που έχουν μάθει να τους αρέσουν, είτε από φίλους, γονείς είτε από διαφημίσεις, περιέχουν ζάχαρη.

Ας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα: κρουασάν, μπισκότα, σοκολατούχο γάλα, μιλκσέικ, κορν φλέικς, αναψυκτικά, ζελέ, γιαούρτι με φρούτα κ.λπ. Ακόμα και τα αλμυρά σνακ όπως πατατάκια και γαριδάκια κολλάνε εύκολα στα δόντια και οι υδατάνθρακες που περιέχουν προκαλούν ζημιά στα δόντια, παρόμοια με αυτή των γλυκών.

Τα παιδιά σήμερα ξεκινάνε την ημέρα τους ,συνήθως, χωρίς να φάνε πρωινό ή πίνουν βιαστικά ένα γάλα με σοκολατούχο συμπλήρωμα. Είναι λοιπόν αναμενόμενο μετά από λίγες ώρες να πεινάνε και να αναζητούν στην καντίνα του σχολείου στα διαλείμματα, διάφορα σνακ, κρουασάν, σοκολάτες που τους αρέσουν.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::