Η σωστή πρωινή φροντίδα του προσώπου

Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα του προσώπου μας πριν κοιμηθούμε.Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι ότι και η πρωινή φροντίδα είναι εξίσου σημαντική.

Η φροντίδα του προσώπου πριν τον ύπνο, βοηθά και προετοιμάζει το δέρμα για την αναζωογονητική διαδικασία των κυττάρων κατά την διάρκεια το ύπνου. Η πρωινή φροντίδα όμως, είναι εστιασμένη στην προστασία του δέρματος από τους εξωτερικούς παράγοντες για την ημέρα που έχουμε μπροστά μας.

Παρακάτω έχουμε βρει τα πιο σημαντικά βήματα για την πρωινή σου φροντίδα, που μπορούν να εφαρμοστούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Βήμα 1- Ελαιώδη καθαριστικά

Αν χρησιμοποιείς ελαιώδη προϊόντα το βράδυ, για παραπάνω ενυδάτωση είναι σημαντικό να κάνεις έναν αντίστοιχο καθαρισμό το πρωί. Χρησιμοποίησε ελαιώδη προϊόντα καθαρισμού για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου από τα έλαια και από τα σμήγματα που έχει βγάλει το δέρμα.

Εφαρμογή

Εφάρμοσε στην παλάμη σου αρκετή ποσότητα από το καθαριστικό και κάνε απαλές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο σου. Ξέπλυνε το καθαριστικό με δροσερό νερό.

Βήμα 2- Καθαριστικά με βάση το νερό ή νερά Micellaire για καθαρισμό

Αν έχεις πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, προτείνουμε να καθαρίζεις το πρόσωπο σου με κάποιο καθαριστικό προσώπου με βάση το νερό Micellaire για να αποτρέψεις κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Εφαρμογή

Σε ένα βαμβάκι, βάλε την ποσότητα που χρειάζεσαι και άπλωσε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σου. Αν ωστόσο επιλέξεις κάποιο από τα gel καθαρισμού για ευαίσθητες επιδερμίδες άπλωσε την επιθυμητή ποσότητα στο χέρι σου και καθάρισε κυκλικά το πρόσωπό σου.

Βήμα 3 – Τονωτική λοσιόν

Η τονωτική λοσιόν είναι ένα παρεξηγημένο προϊόν, ενώ είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα για την πρωινή ρουτίνα σου. Η τονωτική λοσιόν έχει τη δυνατότητα να ισορροπήσει το pH του δέρματός σου μετά τον καθαρισμό και να προετοιμάσει το δέρμα για την ενυδάτωση και το make up.

Εφαρμογή

Εφάρμοσε σε ένα βαμβάκι λίγη ποσότητα από την τονωτική λοσιόν και άπλωσε με πολύ απαλές κινήσεις.

Βήμα 4 – Σέρουμ

Το πιο σημαντικό (και “ακριβό”) βήμα στην ρουτίνα σου – εκτός από το αντιηλιακό – είναι το αντιοξειδωτικό σέρουμ προσώπου. Το πρόσωπου σου έρχεται αντιμέτωπο με πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα σου: τα καυσαέρια, η βρώμικη οθόνη του κινητού σου, τα ανεβασμένα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) κατά τη διάρκεια της ημέρας κ.α. Το σέρουμ αποτρέπει τους παράγοντες αυτούς να εγκατασταθούν στο πρόσωπό σου ως ρυτίδες.

Εφαρμογή

Το καλύτερο με τα σέρουμ είναι ότι λίγη ποσότητα φτάνει για όλο το πρόσωπο και έτσι δικαιολογείται ευκολότερα η ακριβή τιμή του. Άπλωσε λίγες σταγόνες σε όλο το πρόσωπο και άφησε να απορροφηθεί καλά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Βήμα 5 – Ενυδατική Κρέμα

Ποτέ η επιδερμίδα μας δεν είναι υπερβολικά ενυδατωμένη – και το αντιηλιακό δεν πιάνεται για ενυδατική κρέμα. Για αυτό και δεν πρέπει να παραλείπουμε και αυτό το βήμα αντικαθιστώντας το με το αντιηλιακό, ειδικά το καλοκαίρι.

Εφαρμογή

Απλώνουμε την επιθυμητή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο και αφήνουμε να απορροφηθεί.

Βήμα 6 – Αντιηλιακή Προστασία

Αν το πρωί έχεις χρόνο μόνο για ένα προϊόν, αυτό θα είναι το αντιηλιακό σου. Η καθημερινή προστασία από τον ήλιο χειμώνα καλοκαίρι είναι τόσο σημαντική όσο το να πίνεις νερό.

Εφαρμογή

Άπλωσε μια ικανοποιητική ποσότητα στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Πέρα από τα παραπάνω βήματα, είναι σημαντικό να επιλέγεις τα κατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα σου. Για να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα θα πρέπει να γνωρίζεις τον τύπο δέρματός σου έχοντας πρώτα συμβουλευεί κάποιον δερματολόγο ή αισθητικό.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::