Θεμιστοκλέους από Ζάκυνθο: «Θα προκηρύξουμε 4.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ για το 2025»

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε ότι για το 2025 προγραμματίζεται η προκήρυξη 4.000 νέων θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Αυτές οι θέσεις θα αφορούν τόσο μόνιμο όσο και επικουρικό προσωπικό, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, που τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί υπό μεγάλη πίεση.

Συγκεκριμένα, ο Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η αναβάθμιση του ΕΣΥ αποτελεί στρατηγικό στόχο, με έμφαση στην κάλυψη κενών και την αναβάθμιση των υποδομών. Οι νέες θέσεις θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, ενισχύοντας κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι νοσηλευτές, οι γιατροί, και το παραϊατρικό προσωπικό. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πανδημίας, που ανέδειξε τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και την ανάγκη για ένα πιο ευέλικτο και δυναμικό σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη Ζάκυνθο, ο Θεμιστοκλέους υπογράμμισε τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Η κάλυψη των ελλείψεων σε επαρχιακές και νησιωτικές περιοχές αποτελεί βασικό στόχο, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην υγειονομική φροντίδα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.

Η αναγγελία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε βαθιές τομές στο ΕΣΥ, επιδιώκοντας τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους πολίτες. Οι νέες προσλήψεις για το 2025 αναμένεται να βελτιώσουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και να ενισχύσουν το έργο των υγειονομικών δομών σε ολόκληρη τη χώρα, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αμεσότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::