Ιατρικές ειδικότητες: Αποσύρει ο Γεωργιάδης την επίμαχη απόφαση

Η αμφιλεγόμενη απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με τον τρόπο έναρξης ιατρικής ειδικότητας για συγκεκριμένους απόφοιτους Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, αποσύρεται. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα οι νοσοκομειακοί γιατροί να κατεβαίνουν σήμερα σε κινητοποιήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την απόσυρση της απόφασης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Έχω ενημερώσει την κ. Παγώνη εδώ και δύο-τρεις εβδομάδες ότι η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας εξετάσεων για την ειδικότητα θα αποσυρθεί. Η απόσυρση υπογράφτηκε χθες. Δεν είμαι αρνητικός σε μια τέτοια μεταρρύθμιση, αλλά τέτοιες αλλαγές πρέπει να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα. Παρά το γεγονός ότι τους έχω ενημερώσει για την απόσυρση, συνεχίζουν με στάση εργασίας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τα οποία δεν θα λυθούν με στάσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση, που τώρα αποσύρεται, προέβλεπε την επιλογή των ειδικευόμενων για ειδικότητες με μεγάλη αναμονή από ειδική επιτροπή.

Αναλυτικότερα, η απόφαση προέβλεπε ότι μια 14μελής επιτροπή – αποτελούμενη κυρίως από καθηγητές Ιατρικών Σχολών, διευθυντές κλινικών του ΕΣΥ και τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας – θα επέλεγε υποψηφίους για το 20% των θέσεων σε κάθε εκπαιδευτικό κέντρο για τις ειδικότητες ή εξειδικεύσεις με αναμονή για διορισμό μεγαλύτερη του ενός έτους. Επιπλέον, προβλέπονταν εξετάσεις κάθε τέσσερις μήνες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::