Ιδανικός τρόπος άσκησης και απώλειας βάρους η ζούμπα

Έχετε μπει ποτέ σε αίθουσα όπου κάνουν μάθημα ζούμπα; Θα νομίσετε πως γίνεται πάρτι! Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν ξέφρενοι ρυθμοί, “ανεβαστική” μουσική και πολλά χαμόγελα!

Σύμφωνα με όσους ασχολούνται, η Ζούμπα ενσωματώνει latin και διεθνείς ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness.

Ουσιαστικά, η Ζούμπα περιέχει λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco και χορό της κοιλιάς. Κάπως έτσι η τακτική γυμναστική σας γίνεται γιορτή με φίλους

Ο στόχος είναι απλός: Θέλετε να προπονηθείτε, να αγαπήσετε περισσότερο την άσκηση και να τη βάλετε στην καθημερινότητά σας. Οι χορευτές της Ζούμπα επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς απολαμβάνουν την εμπειρία μιας κεφάτης ώρας, ξοδεύοντας θερμίδες με κινήσεις που αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον για πάντα!

Το μυστικό της επιτυχίας

Οι ρυθμοί που ξεσηκώνουν, οι χορευτικές κινήσεις που απογειώνουν και το πιο απολαυστικό μάθημα που έχετε παρακολουθήσει ποτέ! Η Ζούμπα απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών και η φυσική κατάσταση δεν παίζει κανέναν ρόλο!

Οι ρουτίνες περιλαμβάνουν διαλειμματικές προπονήσεις όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσσονται για να τονώσουν και να σμιλέψουν το σώμα μας. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης καταναλώνουμε από 400 έως και 900 θερμίδες.

Πώς δημιουργήθηκε η Ζούμπα

Πολλές φορές, οι πιο ωραίες και οι πιο συναρπαστικές ιδέες πραγματοποιούνται από κάποιο… λάθος!

Μια μέρα στα μέσα του 1990, ο κολομβιανός Alberto «Beto» Perez, ο εμπνευστής της Ζούμπα, μπαίνοντας στην τάξη του συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει την μουσική του αερόμπικ. Η μοναδική του εναλλακτική λύση ήταν να φέρει ό,τι κασέτες είχε στο αυτοκίνητο του.

Αυτές περιελάμβαναν τα τραγούδια που αγαπούσε, παραδοσιακά Latin salsa και merengue, μουσική με την οποία είχε μεγαλώσει. Ήταν πρόκληση να αυτοσχεδιάσει επί τόπου ένα ολόκληρο μάθημα μη χρησιμοποιώντας τη γνωστή μουσική για aerobics.

O Βeto ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, χρησιμοποιώντας πλέον σαν βασικό συστατικό τη μουσική και όχι τα βήματα, όπως γίνεται σε κλασικά μαθήματα dance aerobic.

Από εκείνον τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής γεννήθηκε το επαναστατικό fitness πρόγραμμα Ζούμπα!

Γιατί θεωρείται καλή εναλλακτική λύση

Η Ζούμπα είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης που έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, τόσο στη φυσική και σωματική κατάσταση του ατόμου όσο και στην ψυχολογική ανάταση.

Όσοι παρακολουθούν μαθήματα είναι «πιστοί» σε αυτά, σε αντίθεση με όσους πηγαίνουν αναγκαστικά στο γυμναστήριο για να χάσουν βάρος.

Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν αγαπούν το γυμναστήριο, αλλά ψάχνουν να βρουν ένα διασκεδαστικό χόμπι με το οποίο θα μπορέσουν να χάσουν βάρος.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::