Κίνδυνοι από τα τατουάζ μαύρης χέννας

Τα δημοφιλή τατουάζ που φτιάχνονται με μαύρη χέννα, τα οποία προσφέρονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε τουριστικές περιοχές, συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. Υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), για να επιτευχθεί το έντονο χρώμα και η μεγαλύτερη διάρκεια του τατουάζ, προστίθεται υψηλή συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι αυξημένες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες σε σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα ή ακόμα και νοσηλεία.

Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορεί να έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες, όπως μόνιμες βλάβες στο δέρμα, αλλεργική δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας. Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις με μόνιμες βλάβες είναι αρκετά συχνές μετά την εφαρμογή του τατουάζ, με συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν από τρεις έως δώδεκα ημέρες μετά.

Είναι επίσης σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της μαύρης χέννας και της φυσικής χέννας. Η πάστα της φυσικής χέννας έχει χρώμα που κυμαίνεται από πράσινο έως καφέ. Αν η πάστα που χρησιμοποιείται για τα τατουάζ είναι πιο σκούρα, πιθανόν να έχουν προστεθεί χρωστικές ουσίες. Αν κάποιος μας λέει ότι μπορεί να αφαιρεθεί η πάστα από το δέρμα μετά από μία μόνο ώρα και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα. Η φυσική χέννα απαιτεί περισσότερο χρόνο παραμονής στο δέρμα για να έχει το επιθυμητό χρωματικό αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::