Καλαφάτης: «Πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης για το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης»

«Ένα ακόμη από τα περισσότερα από 30 έργα με εμβληματική σημασία για τη Θεσσαλονίκη του 2030 προχωρά στην υλοποίηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, μετά την έγκριση της κατασκευής του νέου σύγχρονου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «τηρεί μια ακόμη δέσμευσή της, επιβεβαιώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη».

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρηση του νέου νοσοκομείου με χωρητικότητα 425 κλινών. Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι αυτό το νέο νοσοκομείο, μαζί με το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, θα συμβάλει στη δημιουργία ενός Πάρκου Υγείας στη δυτική πλευρά της πόλης, παρέχοντας αναβαθμισμένες υγειονομικές υπηρεσίες σε χιλιάδες κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και πέρα από αυτήν.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε: «Είμαι περήφανος που συνέβαλα από τη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία- και το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Αποκτά μέρα με τη μέρα όσα αξίζει και δικαιούται. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::