Καλοκαίρι: Μήπως είναι καλύτερη περίοδος για resolutions;

Θυμάστε την δημιουργική και εποικοδομητική διαδικασία των «νέων χρόνων αποφάσεων»; Αυτές οι αποφάσεις και στόχοι που φτιάχνουμε με την αρχή της χρονιάς και προσπαθούμε να κατακτήσουμε. Μπορεί να αφορούν την υγεία μας, τη διατροφή, μια μετακόμιση, μια νέα εργασία, ταξίδια ή τη φροντίδα των σχέσεων και του εαυτού μας. Κάθε άτομο ακολουθεί το δικό του μοναδικό μονοπάτι. Η αρχή της νέας χρονιάς, λοιπόν, λειτουργεί ως μια συμβολική ευκαιρία για νέες αρχές. Ωστόσο, συχνά οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους ξεχνιούνται. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ίσως νιώθουμε πίεση ή δεν είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέους στόχους την αρχή του έτους; Εάν ναι, θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ξανά το καλοκαίρι.

Μήπως το καλοκαίρι είναι η εποχή για να πάρετε αποφάσεις;

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, επειδή οι ζωές των ανθρώπων τρέχουν σε διαφορετικές ταχύτητες, ίσως το καλοκαίρι, στις διακοπές, που το μυαλό και το σώμα χαλαρώνουν, η κατάσταση και η εποχή να είναι καλύτερες για να θέσουμε νέους στόχους. Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που απολαμβάνουμε τη ζωή πιο πολύ. Επομένως, είναι πιο πιθανό να θέσουμε στόχους και να πάρουμε αποφάσεις που θα προκύψουν πηγαία και θα είναι αληθινές. Με αυτή τη βάση, ενδεχομένως, η εφαρμογή και η επιτυχία τους είναι πιο πιθανή.

Σκεφτείτε το πιο απλό πράγμα… Επειδή στις διακοπές διασκεδάζετε περισσότερο και νιώθετε την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση από τη ζωή σε πολλαπλά επίπεδα – καλό φαγητό, θάλασσα, χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, απουσία εργασιακής ρουτίνας για μεγαλύτερο διάστημα – μπορεί να έχετε περισσότερη όρεξη να μπείτε σε ένα πρόγραμμα και να δεσμευτείτε για τους μελλοντικούς στόχους σας.

Να είστε ρεαλιστές και να τολμάτε οποιαδήποτε στιγμή

Αυτό που έχει σημασία να κάνατε, ώστε οι νέες αποφάσεις και οι στόχοι σας για το μέλλον να έχουν μια βάση αλήθειας, άρα και υψηλό ποσοστό να πραγματοποιηθούν, είναι να σκεφτείτε συγκεκριμένα, και όσα θέσετε να είναι εφικτά και υλοποιήσιμα σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο.

Τέλος, αν θέλετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας, δεν χρειάζεται να περιμένετε μια συγκεκριμένη σεζόν ή περίοδο για να πάρετε τις αποφάσεις και να θέσετε ένα πλάνο. Η κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή για να αποκτήσετε καλύτερες συνήθειες, να φύγετε από μια δουλειά που δεν καλύπτει τα όνειρα και τα θέλω σας, να απομακρύνετε τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας, να φροντίσετε το σώμα και την ψυχική σας υγεία.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::