Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αυτός ο ξηρός καρπός θεωρείται ένας από τους πιο θρεπτικούς και ωφέλιμους για την υγεία μας. Από την υποστήριξη της εντερικής υγείας και της ενίσχυσης της μνήμης, μέχρι τη διαχείριση των αλλαγών στη διάθεσή σας, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, αυτός ο ξηρός καρπός μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε όλα αυτά τα θέματα.
Με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ακόρεστα λίπη, οι ειδικοί στη διατροφή συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση καρυδιών για τη μείωση της φλεγμονής και την προαγωγή της καρδιακής και ψυχικής υγείας.
3 βασικά οφέλη των καρυδιών
- Ενισχύουν την υγεία του εντέρου
- Προάγουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
- Βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
1. Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοδραστικές ενώσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μικροβίωμα του εντέρου από το οποίο εξαρτάται και η συνολική μας υγεία.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, η ένταξη των καρυδιών στη διατροφή υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων ενίσχυσε τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου που βοήθησαν στη σημαντική μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.
2. Ωφελούν τον εγκέφαλό σας
Η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να επιβραδύνει τη γνωστική εξασθένηση, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με μελέτες, οι πολυφαινολικές ενώσεις στα καρύδια μειώνουν την οξείδωση και τη φλεγμονή στα εγκεφαλικά κύτταρα και συμβάλλουν στο σχηματισμό νέων κυττάρων ενώ ενισχύουν την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.
3. Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειάς σας, καθώς εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ειδικά σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.
Οι ειδικοί λένε ότι ένας συνδυασμός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών στα καρύδια σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου, κάτι που βοηθάει πολύ στη διαχείριση του διαβήτη.