Κερί στο αυτί: Το επικίνδυνο λάθος που κάνουμε όταν το καθαρίζουμε

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα αυτιά σας αποτελεσματικά και με ασφάλεια; Τι συνιστούν οι ειδικοί. Τα αυτιά διαθέτουν ένα φυσικό σύστημα αυτοκαθαρισμού και απαιτούν ελάχιστη παρέμβαση από την πλευρά σας. Ένα από τα βασικά προστατευτικά μηχανισμού των αυτιών μας είναι η κηρήθρα.

Ο Δρ Νίκολας Ντιπ, Ωτορινολαρυγγολόγος και Ιατρικός Διευθυντής του Προγράμματος Κοχλιακών Εμφυτευμάτων στην Κλινική Mayo στο Φοίνιξ της Αριζόνα , εξηγεί ότι το κερί του αυτιού είναι ένα βασικό συστατικό του ακουστικού πόρου μας.

Ο Ντιπ μας δείχνει το τι ακριβώς κάνει το κερί αυτιού, τους ασφαλείς τρόπους αφαίρεσης της περίσσειας του και ορισμένα συμπτώματα που προκαλούν ερεθισμό στο αυτί τα οποία πρέπει να σας οδηγήσουν στον γιατρό σας.

Τι είναι το κερί αυτιού και τι κάνει;

Το κερί του αυτιού είναι μια προστατευτική ουσία που παράγεται από αδένες στο εξωτερικό του ακουστικού πόρου. Αν και μπορεί να είναι ενοχλητικό, το κερί είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Ντιπ εξηγεί: «Εξυπηρετεί πολλές κρίσιμες λειτουργίες, όπως η δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος πάνω από το δέρμα του ακουστικού πόρου, το μπλοκάρισμα των ξένων σωματιδίων και η πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων». Και προσθέτει: «Διατηρεί επίσης το αυτί λιπασμένο, κάτι που αποτρέπει τον κνησμό και βοηθά στον αυτοκαθαρισμό του».

Πολλοί άνθρωποι βάζουν σκόρδο στα αυτιά τους για να τα καθαρίσουν. Ο γιατρός εξηγεί γιατί είναι κακή ιδέα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::