Κινητοποίηση υγειονομικών με πανό και μαύρα μπαλόνια ενόψει της 88ης ΔΕΘ

Χθες το πρωί, υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εγκαινιάζοντας τις κινητοποιήσεις ενόψει της 88ης ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, την πρόνοια, την ψυχική υγεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα και το ΕΚΑΒ κρατούσαν μαύρα μπαλόνια και πανό, φωνάζοντας συνθήματα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τα αιτήματά τους περιλάμβαναν αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, βελτίωση των μισθών και ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού.

Η «πορεία σωτηρίας της δημόσιας υγείας» – όπως ανέφερε το κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) – κινήθηκε μέσω της λεωφόρου Στρατού και των οδών Καυτανζόγλου, Εγνατία και Ελ. Βενιζέλου προς το Διοικητήριο, όπου αντιπροσωπεία των υγειονομικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα.

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να διέλθουν μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάν. Βελλίδης».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::