Κονδύλια ύψους 87,4 εκατ. δολαρίων θα χρειαστεί ο ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της mpox

Μετά την κήρυξη παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 14 Αυγούστου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χρειάζεται 87,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τους επόμενους έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Φεβρουάριο του 2025, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό mpox. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από τον ΠΟΥ σε συνεργασία με εταίρους και άλλους αρμόδιους φορείς, για την υλοποίηση κρίσιμων ενεργειών που αναφέρονται στο παγκόσμιο στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και αντιμετώπισης (SPRP), το οποίο δημοσιεύθηκε στις 26 Αυγούστου 2024. Το SPRP αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που ανέπτυξε ο ΠΟΥ για να καθοδηγήσει την παγκόσμια ανταπόκριση στην mpox, δίνοντας έμφαση στην επιτήρηση, την έρευνα, την ισότιμη πρόσβαση σε ιατρικά μέσα και την ενδυνάμωση των κοινοτήτων.

Τα απαιτούμενα κονδύλια θα διατεθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ, στα περιφερειακά γραφεία και στα γραφεία των χωρών, για να εξασφαλιστεί ο συντονισμός της ανταπόκρισης, να παρασχεθεί τεχνική βοήθεια, να διεξαχθούν επιχειρήσεις και να διανεμηθούν ιατρικές προμήθειες.

Ο ΠΟΥ καλεί τους δωρητές να χρηματοδοτήσουν επειγόντως την πλήρη έκταση της αντιμετώπισης του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση και να προστατευθούν όσοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::