Κοντογεώργης: «Αυξημένη η χρηματοδότηση του ΕΣΥ – 10.000 προσλήψεις έως το 2027»

Η υγεία ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία κλήθηκε να τοποθετηθεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Συγκεκριμένα, ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρθηκε στις 10.000 προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2027, εκ των οποίων 6.500 θα γίνουν εντός του 2024. Επισήμανε επίσης ότι από το 2019 έχει καταγραφεί αύξηση 40% στη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επιπλέον, τόνισε πως, πέρα από την αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, έχουν εξασφαλιστεί 1,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, οι πολίτες θα αρχίσουν σταδιακά να παρατηρούν βελτιώσεις στην καθημερινότητά τους.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, ο υφυπουργός σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προκηρύξεις για την πρόσληψη νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στο σύστημα υγείας. Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας το 2027 θα αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση της κυβέρνησης.

Σε μια πιο γενική τοποθέτησή του ο κ. Κοντογεώργης, τόνισε πως «δεν πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν, πρέπει να χτίσουμε πάνω στην αξιοπιστία που έχουμε δημιουργήσει στις αγορές». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «είμαστε εντός στόχων του προϋπολογισμού και προφανώς στο πλαίσιο αυτό προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι, τα μισθολόγια, ειδικά στοχευμένες πολιτικές για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::