Κύμινο: Το μπαχαρικό που ρίχνει τη χοληστερίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει την πέψη

Υπάρχει ένα μπαχαρικό που προσδίδει έντονη και μοναδική γεύση στα πιάτα, ενώ ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό άρωμά του. Ωστόσο, πέρα από τις μαγειρικές του χρήσεις, αυτό το μπαχαρικό προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ανακαλύψτε ποιο είναι και πώς μπορεί να σας ωφελήσει.

Τι είναι το κύμινο; Το κύμινο προέρχεται από τους αποξηραμένους σπόρους του φυτού Cuminum cyminum, που ανήκει στην οικογένεια του μαϊντανού. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό με πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας.

Τα 8 Οφέλη για την υγεία του κύμινου

  1. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
  2. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πέψης
  3. Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  4. Προστατεύει από τροφιμογενείς ασθένειες
  5. Είναι πλούσιο σε σίδηρο
  6. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2
  7. Μπορεί να ενισχύει τη γαλουχία
  8. Βοηθάει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

1. Το κύμινο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Οι σπόροι κύμινου περιέχουν πολλές ευεργετικές φυτικές ενώσεις: φλαβονοειδή, αλκαλοειδή, φαινόλες που είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της βλάβης στον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες

2. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πέψης

Η πιο κοινή παραδοσιακή χρήση του κύμινου είναι για τη δυσπεψία. Το κύμινο είναι επίσης αντικαρκινικό, που σημαίνει ότι ανακουφίζει το πεπτικό σύστημα από τα αέρια. Οι σπόροι κύμινου περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου, το οποίο είναι γνωστό ότι προάγει την πέψη, ενώ ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι, όταν λαμβάνεται με χλιαρό νερό.

3. Το κύμινο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το κύμινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, που είναι και τα δύο αντιοξειδωτικά και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και τους ιούς.

4. Προστατεύει από τροφιμογενείς ασθένειες

Το κύμινο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο τροφιμογενών λοιμώξεων σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών.

5. Είναι πλούσιο σε σίδηρο

Το σώμα μας χρησιμοποιεί σίδηρο για να παράγει αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα μέρη του σώματος και τη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που παρέχει οξυγόνο στους μύες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::