Από τη μία, φροντίστε τα λαχανικά να είναι περισσότερα από τους υδατάνθρακες στο πιάτο σας, και, από την άλλη, εάν είστε πεινασμένη όταν αρχίζετε να μαγειρεύετε, δοκιμάστε ωμά λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως πιπεριά ή αγγούρια. Μια άλλη λύση, είναι να συνυπολογίζετε το πρόχειρο σνακ σας στον θερμιδικό προϋπολογισμό του γεύματός σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να τσιμπολογάτε ξηρούς καρπούς, μειώστε την ποσότητα ελαιόλαδου που χρησιμοποιείτε για το δείπνο σας.