Μειώστε φυσικά την κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών αναφέρεται στη συσσώρευση υπερβολικής ποσότητας υγρών στο σώμα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί στο κυκλοφορικό σύστημα, στους ιστούς και στις σωματικές κοιλότητες. Συνήθως προκαλεί πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια ή τους αστραγάλους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την κατακράτηση υγρών, με τους περισσότερους να μην συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να την εμφανίσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή πριν την έναρξη της περιόδου. Όταν το πρήξιμο είναι ήπιο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με τις εξής μεθόδους:

1. Μειώστε το αλάτι

Το αλάτι εμπεριέχει νάτριο, το οποίο συνδέεται με το νερό στο σώμα και βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών τόσο εντός όσο και εκτός των κυττάρων. Εάν τρώτε συχνά γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, όπως πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, το σώμα σας μπορεί να διατηρήσει περισσότερα υγρά. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μειώσετε την κατακράτηση είναι η μείωση της πρόσληψης νατρίου.

2. Αυξήστε το μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέταλλο. Στην πραγματικότητα, εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 ενζυματικές αντιδράσεις που είναι υπεύθυνες για βασικές λειτουργίες του σώματος. Επιπλέον, η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης υγρών. Καλές πηγές μαγνησίου θεωρούνται οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η μαύρη σοκολάτα και τα φυλλώδη, πράσινα λαχανικά.

3. Αυξήστε την βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 περιλαμβάνει μια ομάδα σχετικών βιταμινών, που είναι σημαντικές για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων ενώ εξυπηρετούν και πολλές άλλες λειτουργίες στο σώμα. Η βιταμίνη Β6 μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατακράτηση υγρών σε γυναίκες με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 είναι οι μπανάνες, οι πατάτες, τα καρύδια και το κρέας.

4. Αποφύγετε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Η κατανάλωση εξευγενισμένων υδατανθράκων οδηγεί σε απότομες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στην ινσουλίνη. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης μπορεί με την σειρά τους να προκαλέσουν την συγκράτηση περισσότερου νατρίου, γεγονός που σηματοδοτεί την εντονότερη κατακράτηση. Παραδείγμα εξευγενισμένων υδατανθράκων είναι λευκό αλεύρι.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::