Μπορεί η υπερβολική κατανάλωση νερού να αποβεί μοιραία;

Το να «πίνετε πολλά υγρά» είναι συχνά απαραίτητο, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ αν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας;

Το νερό είναι βασικό για την καλή υγεία, αλλά οι ανάγκες ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Ας δούμε εννέα κοινές παρανοήσεις σχετικά με την κατανάλωση νερού:

Περισσότερο νερό σημαίνει μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Λάθος: Το νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους όταν συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή, αλλά δεν οδηγεί από μόνο του σε αδυνάτισμα.

Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό καθημερινά

Λάθος: Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού την ημέρα προσφέρει οφέλη. Ο Δρ. Stanley Goldfarb, νεφρολόγος από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, το επιβεβαιώνει.

Το νερό αποτοξινώνει το σώμα μας

Λάθος: Η κατανάλωση νερού σε φυσιολογικά επίπεδα βοηθά τα νεφρά να φιλτράρουν τοξίνες, αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να μειώσει τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τον Δρ. Goldfarb.

Περισσότερο νερό σημαίνει πιο υγιές δέρμα

Λάθος: Αν και το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η υπερβολική κατανάλωση βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος (Αμερικανική Εταιρεία Νεφρολογίας).

Η αφυδάτωση συμβαίνει εύκολα χωρίς νερό κατά τη γυμναστική

Λάθος: Η αφυδάτωση εμφανίζεται όταν κάποιος χάνει το 2% του σωματικού του βάρους. Οι αθλητές και όσοι ζουν σε ζεστά κλίματα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για υγρά.

Το νερό βελτιώνει την υγεία και την ευεξία

Λάθος: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και δυσκολία συγκέντρωσης, σύμφωνα με μελέτη στο British Medical Journal από τη Δρ. Margaret McCartney.

Δύο ποτήρια νερό πριν από το γεύμα μειώνουν την όρεξη

Λάθος: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν αυτή την άποψη. Είναι καλύτερο να πίνουμε νερό όταν διψάμε.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι πιο υγιεινό από το νερό βρύσης

Λάθος: Οι χημικές ουσίες στο εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι βλαβερές. Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριαιμία, μια επικίνδυνη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μείωση του νατρίου στο αίμα.

Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται περισσότερο γάλα και λιγότερο νερό

Λάθος: Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται αυξημένη πρόσληψη υγρών για να παραμείνουν ενυδατωμένες. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά 2,3 λίτρα νερού την ημέρα για τις εγκύους και 3,1 λίτρα για τις θηλάζουσες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::