Ξαναβρείτε τον χαμένο σας ύπνο χωρίς χάπια

Κατά καιρούς οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνίες έχουν δοκιμάσει διάφορα σκευάσματα, τεχνικές και συμβουλές που τους έχει κάποιος εμπιστευτεί.

Σύμφωνα με τον Δρ Alexander Sweetman του Πανεπιστημίου Flinders, μια εναλλακτική πρακτική θα μπορούσε να αποτελέσει λύση και συγκεκριμένα η χρήση της αυτοκαθοδηγούμενης ψηφιακής συμπεριφορικής θεραπείας. Παρά την πληθώρα στοιχείων που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας για την αϋπνία, η πρόσβαση σε αυτή τη θεραπεία πρώτης γραμμής είναι εξαιρετικά περιορισμένη λόγω της έλλειψης ψυχολόγων εκπαιδευμένων στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ένα «παράθυρο» στη λύση της αϋπνίας 

Με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση από τα υπναγωγά χάπια, οι ειδικοί ύπνου του Πανεπιστημίου Flinders και του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας σχεδίασαν και δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα ενός αυτο-οδηγούμενου ψηφιακού προγράμματος που ονομάζεται «Bedtime Window» για τη θεραπεία της αϋπνίας. «Δοκιμάζοντας αυτό το μοντέλο γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας για την αϋπνία σε άτομα με συμπτώματα αϋπνίας σε όλη την Αυστραλία και διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ εύκολο στη χρήση, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, τη λειτουργικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ψυχική υγεία» διευκρινίζει ο Δρ Alexander Sweetman, επικεφαλής της τελευταίας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Sleep.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::